Podczas ładowania, telefon (LG G2 [D802], Android 4.4.2, nie rootowany) zawiesił się - ekran świecił, ale nic nie wyświetlał (nie był wyłączony, ale wyświetlał tylko czarny kolor). Wyglądało jak zawieszenie, ale po restarcie pojawił się szereg problemów:
- dosłownie zniknął sklep play (całkowicie)
- z przednich przycisków dotykowych działa tylko "wstecz", na pozostałe telefon reaguje, widać podświetlenie przy naciśnięciu, ale efektów brak
- całkowity brak ekranu blokowania, gdy próbuję ustawić wzór odblokowania, telefon nie zapamiętuje ustawień, naciśnięcie przycisku blokady prowadzi prosto do ekranu głównego
- innych ustawień zresztą też nie zapamiętuje, zmienił sobie wszystkie na domyślne (efekty ekranu, dzwonki, dźwięki powiadomień, itd.)
- nie działają przyciski regulacji głośności
- nie wyświetla powiadomień na górnym pasku, aplikacje nie wymagające dostępu do sklepu wydają się działać poprawnie.
- w ogóle nie reaguje na połączenia przychodzące, mogę sobie co najwyżej w rejestrze poźniej sprawdzić, że ktoś dzwonił, od strony dzwoniącego połączenia są natychmiast odrzucane. SMS-y działają, połączenia wychodzące również.
- inne, jak np. nie wyświetlanie stanu baterii w procentach, brak możliwości włączenia trybu samolotowego i pewnie jeszcze o czymś nie wiem albo nie zauważyłem.
Telefon był serwisowany około trzy tygodnie temu - wymiana dotyku z ramką po upadku, do tego czasu wszystko było w normie, chyba trochę za długo, żebym mógł oskarżać serwis? Nie znalazłem nigdzie czegoś podobnego, spotkał się ktoś może z czymś takim?