Narazie nie mogę za dużo powiedzieć o baterii, gdyż telwfon mam dopiero 3 dni i bardzo dużo się nim bawię - instalacje app, konfiguracje, root itp. Tovjal sama bateria się sprawuje, ocenię dopiero po ok. miesiącu użytkowania. W każdym razie mam nadzieję, że i w tym modelu LG postarało. Jak narazie na podstawie poprzednich modeli - G4, G3, Optimus 7 - jestem mega zadowolony. A telefonu używam dużo i zawsze. 2 dni miałrm spokojnie zagwarantowane.
Natomiast to co mogę teraz już napisać i bardzo pochwalić, to szybkość ładowania. Funkcja QuickCharge działa bardzo dobrze na oryginalnym kablu i ładowarce. Podobnie zreszta byla w poprzednich G-Series. Ale tu jest zauważalnie szybciej. W porównaniu do G3 to prawie 20min szybciej przy starcie poniżej 15% - wtedy woła o prąd. Tak, wiem że mniejsza bateria, ale ekran też. A co do ładowania QI, to jeszcze nie sprawdzałem. Na G3 było bardzo przyzwoicie. Tu sprawdzę conajmniej za tydzień, jak już ułożę baterię. Uważam też, że warto dbać o zachowaniw zasady prawodłowego ładowania, bo to bardzo wydłuża żywotność baterii. Dla norwtajemniczonych, to polega na ładowaniu dopiero, gdy telefon sam o to poprosi, odłączeniu zaraz po zakończeniu ładowania i nie doładowywaniu w międzyczasie po troszku. Ważne jest także, aby nie dopuścić do wyzerowania baterii, gdyż jest to dla noej bardzo obciążające.
A i zapomniałem wspomnieć tak jak wszyscy. Wifi i navi włączam tylko, jak potrzebuje, stale podłączony pod LTE, czasami w niektóryych budynkach osłabiony zasięg nawet i do gprs, wyświetlacz na auto z aktywnym AlwaysOn oraz zawsze aktywna synchronizacja.