[usunięty] Skoro działa, to skopiuj najpotrzebniejsze dane i wgraj na nowo soft odinem. Użyj softu z plikiem PIT. Jeżeli to nic nie pomoże, to pozostanie serwis.
[usunięty] Ściągasz ten sam soft co do wersji z jedną kartą i wgrywasz go dokładnie tak samo jak w poradnikach dla wersji z jedną kartą. Soft ma wbudowaną obsługę dwóch kart sim. Tym sposobem możesz także zdebrandować telefon lub zmienić CSC z zagranicznego na XEO (Polska bez brandu).
mrkocur Jesteś pewny że ten sam soft? Byłem w serwisie Samsunga wczoraj i powiedzieli mi że nie mają oprogramowania na Dual Sima....
[usunięty] Tak Ci powiedzą, bo Duos nie jest przeznaczony na rynek europejski i w zasadzie nie masz nawet na niego gwarancji. Jestem w 100000000000000000000% pewny, że możesz sobie wrzucić XEO i będziesz cieszył się wszelkimi aktualizacjami dla tego regionu bez utraty pełnej funkcjonalności 2 kart sim.
bladeno1 @mrkocur Potwierdzam. Na model G930FD (Dual) możesz sobie bez problemu wgrać oprogramowanie dla modelu G930F. Wiele osób na forum to robiło i problemu nie było 🙂 Wgraj ten soft: https://forum.android.com.pl/topic/?page=1&do=embed--s7-g930f-g930fxxu1bpjg-xeo-1711201/ dodana zawartość @mrkocur Oprogramowanie wgrasz sobie sam. To nic trudnego. W linku który udostępniłem masz opis.
cholek3 Jesteś pewny że ten sam soft? Byłem w serwisie Samsunga wczoraj i powiedzieli mi że nie mają oprogramowania na Dual Sima.... Tak Ci powiedzą, bo Duos nie jest przeznaczony na rynek europejski i w zasadzie nie masz nawet na niego gwarancji. Lub czysta niewiedza takiego serwisanta. Bo to też możliwe.
[usunięty] No jeżeli ktoś tam pracuje tylko po to aby pracować i nie interesuje się sprzętemktóry przyjmuje, to wcale by mnie to nie zdziwiło.
mrkocur iza1605 @mrkocur Znajomy też ma G930FD (Dual) i chce rom z G930F. Ciekaw jestem czy się udało? Dam znać, bo póki co jest lipa...