Witam. Mam problem z telefonem Alcatel One Touch Idol.
Kiedyś pożyczyłem od mamy power banka PQI Power 5200 ABG-100A 5200 mAh. Naładowałem telefon kilka razy i przestał mi ładować był zanaczek ładowania i bardzo powoli ładował.
Niedawno kupiłem Pawer banka: Vankoss TP-2574B 5000 mAh. Telefon miał 80% podłączyłem power banka i naładował mi normalnie do 100%. Rozładowałem go i naładowałem. Podłączam do telefonu, na pasku zadań w tel pokazuje mi że telefon się ładuje, lecz tak naprawdę jeśli mam włączony ekran i coś robię nawet niewielkie czynności bateria się rozładowywuje. Fakt po podłączeniu power banka znacznie wolniej. Jednakże nawet jeśli wyłączę telefon to w pół godziny naładuje się może 7-9%. Tak samo było gdy podłączyłem telefon pod komputer, z tą różnicą że 2-3 miesiące normalnie komputer go czytał i tel się ładował, a od pewnego czasu już nie.
Dodam jeszcze że oba power banki są sprawne, bo na innych urządzeniach normalnie spełnia swoją funkcję.
Nie wiem o co chodzi ale znajomi mówią że power bank podaje za niski prąd. ale to raczej nie prawda bo z power bankami jest wszystko w porządku a to telefon nie działa prawidłowo. Oczywiście ładowarką wszystko dobrze się ładuje. A kablem, oryginalnym i swoim ładowałem.