jeronimo Witam Ze wzgledu na wiele pytan i ciagłego powielania załozyłem ten watek aby tu tez zaistniał. Narzędzie służy nam do pobierania ROM'ów z szybkich serwerów z pełną prędkością łącza. Aby sciagnąc soft 4 plikowy zaznaczamy "Binary Nature" Model i region możemy sprawdzić używającPhone INFO ★Samsung★. Wymagane jest posiadanie: .NET Framework 3.5 (Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) and Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) installed) Po pobraniu ROM'u trzeba go odszyfrować za pomocą funkcji "Decrypt" albo zaznaczyć automatyczne odszyfrowywanie. Pobrany ROM instalujemy za pomocą ODIN'A. Najnowsza wersja SamFirm : Forum po zmianach, link nie działa Forum po zmianach, link nie działa Tutaj do zassanie wymagane dodatkowe oprogramowanie np dla windows 7: Forum po zmianach, link nie działa Forum po zmianach, link nie działa
InterSharp 3 razy pobierałem Rom i 3 razy gdzieś pod koniec wyskoczył błąd. Instalowałem te dwa pliki powyżej S7edge
maarecki @InterSharp Najnowsze sterowniki Samsunga muszą być zainstalowane. Do tego --> Microsoft Visual C++2008-2010orazNET Framework 3.5do poprawnego działania narzędziaSamFirm.
cholek3 @InterSharp Skoro udało się zainicjować pobieranie to z instalacją SamFirm jest wszystko ok. To gdzie indziej leży błąd raczej. Próbowałeś ściągnąć na inny dysk?
InterSharp Tak miałem, ale chyba jeszcze było Check CRC32S7edge dodana zawartość @InterSharp Skoro udało się zainicjować pobieranie to z instalacją SamFirm jest wszystko ok. To gdzie indziej leży błąd raczej. Próbowałeś ściągnąć na inny dysk? Tak pobierał za każdym razem S7edge
maarecki @InterSharp musisz mieć zaznaczone tak, jak na screenie. Jeżeli nie chcesz 4 plikowca, to odznaczasz ,,binary nature''. ,,Check CRC32'' ma być odznaczona.
cholek3 @maarecki Ale to nie powinno mieć znaczenia. Zresztą "binary nature" I tak już nie działa, bo podobno ściąga za każdym razem 4-plikowca. Crc też nie będzie miało znaczenia, bo sprawdzanie pliku następuje po ściągnięciu pliku w całości.
maarecki @cholek3 może i nie ma znaczenia ale ja zawsze tak robię, gdyż potem mogą być problemy z wgrywaniem w Odinie, Soft może zostać ściągnięty z błędami ( md5 może mieć błędną sumę kontrolną).
InterSharp Dobra panowie jutro rano zrobię kolejne podejście i dam znać jak wyjdzie. Check to jest jakieś sprawdzenie czy wszystko jest dobrze pobrane? S7edge
cholek3 @maarecki Ale przeczysz sam sobie. Skoro, jak sam uważasz, soft może zostać ściągnięty z błędami, to po co odznaczasz "Check CRC"? Właśnie chodzi o to by zaznaczyć? @InterSharp Wyskakuje błąd czy ściąganie zostaje na moment przerwane? Jak mi się czasami tak zdarzało to kliknąłem Download i wskazywałem na niedociągnięty plik i wtedy wznawiało jego pobieranie. I dlatego też warto mieć zaznaczone Check CRC.
maarecki @InterSharp sprawdza sumę kontrolną 🙂 dodana zawartość @cholek3 napisałem co robię ja a nie że tak ma być to raz. Wytłumaczyłem Koledzeo co chodzi z tym wszystkim 🙂
InterSharp W jednym tutorialu znalazłem zaznaczone a w drugim nie dlatego też pytam bo ja zaznaczyłem. S7edge
cholek3 Forum po zmianach, link nie działa musisz mieć zaznaczone tak, jak na screenie. ... ,,Check CRC32'' ma być odznaczona.
maarecki @cholek3 Widzę że szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Tak, pomyliłem się w wypowiedzi. Tutaj pomagamy innym Użytkownikom a nie wypominamy innym błędy i szukamy ,,na siłę,, co jest nie tak. Jeżeli nie masz nic sensownego w temacie do dodania, to proszę o zakończenie tej dyskusji.
cholek3 @maarecki Widzę, że to znowu użytkownik szuka problemu, a nie mod. Poprawiłem Cię tylko, bo uważałem, że źle mu doradziłeś. Z mojej strony również koniec dyskusji. Peace.
[usunięty] Zainstaluje się. A na przyszłość jak nie zadziała Ci SamFirm, to pobierz sobie soft tutaj: https://forum.android.com.pl/topic/292895--updato-metoda-pobierania-rom%C3%B3w-samsunga-szybko-i-ca%C5%82kowicie-za-darmo?do=embed/ W innym wypadku ilu pomagających, tyle różnych konfiguracji dostaniesz a nie każda jest poprawna.
dominatorya U mnie także przy ściąganiu softu jak zaznaczyłem,,Check CRC32''to wystąpił błąd, przy oznaczonym wszystko poszło dobrze
Sertive Szkoda, że można tylko pobrać najnowszy rom dla danego regionu bez możliwości ściągania starszych wersji.