dawidcwikla1 Witam! Mam problem: otóż, kiedy próbuję wejść kolejno do:" Ustawienia" .........> "Ekran blokady i zabezpieczenia"............> "Blokada ekranu", to pojawia się komunikat: Niestety, aplikacja Ustawienia została zatrzymana. Kiedyś udało mi się tego błędu pozbyć, ale nie do końca pamiętam, jak to naprawiłem - chyba wyczyściłem dane aplikacji, lecz nie wiem jakiej. Mój sprzęt to Sony Xperia M5 E5603bez roota i odblokowanego bootloadera. Smartfon działa na stock-romie.w wersji 30.2.A.1.21. Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi pomóc, bo nie zamierzam wykonywać factory-resetu. Z góry dzięki za pomoc:).
ct65 Co prawda siedzę na z1 i existenz z LP, ale z ekranem blokady mam takie aplikacje: - lockscreen.otp.1.0 - ustawienia ekranu blokady 2.0.A.0.43 Może i u Ciebie będą te same 🙂
dawidcwikla1 Ja nie mogę wyczyścić danych aplikacji " lockscreen.otp", bo przycisk za to odpowiedzialny jest nieaktywny, a wyczyszczenie danych aplikacji " ustawienia ekranu blokady" nic mi nie pomogło. Jakieś rady i pomysły?
ct65 dawidcwikla1 Ja nie mogę wyczyścić danych aplikacji " lockscreen.otp", bo przycisk za to odpowiedzialny jest nieaktywny, Jak masz roota, to skorzystaj z titanium backup, tam bez problemu da się usunąć dane aplikacji 🙂
dawidcwikla1 Wyłączenie i włączenie telefonu nic nie dało:( A może zna ktoś jakąś fajną appkę, która zastąpiłaby tą systemową blokadę? Fajnie by było, gdybym mógł wybrać rodzaj blokady(PIN, hasło lubwzór).
dawidcwikla1 Czyli bez factory-resetu się nie obejdzie? Roota nie mam, bo telefon mam dopiero ok. 2 miesiące, i nie chcę stracić gwarancji. .
ct65 Zamiast przywracać ustawienia fabryczne wolalbym wrzucic soft prze flashtoola z zaznaczonymi wipe. https://forum.android.com.pl/topic/?page=1&do=embed--xperia-m5-instalacja-rom%C3%B3w-przez-flashtoo/
ct65 Raczej nie launcher, a dowolny lockscreen. No chyba, że jakiś ma wbudowany ekran blokady, ale nic mi o tym nie wiadomo 😉