gotrunks Tutaj będziemy dyskutować o wałkach, przekrętach i kombinowaniu sprzedawców z allegro, związanych z tym telefonem...
OBAR Ja za to potwierdzam "teorie spiskowa". Telefon fabrycznie jest z andkiem 2.1 jb4 🙂 Byl zaplombowany, wiec to sprawka samsunga. Kupiony 26 marca. Edit: chyba, ze sprzedawcy na alledrogo sami naklejaja te plomby 😛 no i w opisie aukcji nie bylo nic na temat 2.1
kamys Szczerze, to możemy być pewni , że samsung sam nie wgrywa 2.1 , robią to sprzedawcy na allegro , ale nie wiem w jakim celu :eek:
clintoons Szczerze, to możemy być pewni , że samsung sam nie wgrywa 2.1 , robią to sprzedawcy na allegro , ale nie wiem w jakim celu :eek: chłyt marketingowy ;p
OBAR Faktycznie, wpisałem su i pojawiła się # 😛 Czyli root jest. Tylko kurcze, jak Ci sprzedawcy tak dobrze te plomby naklejają? :E
kamys Ja nie wiem , ale nasz kolega gotrunks powinien wiedzieć :E Wydaje mi się że na ciepło może to zejść lżej, ale pewności nie mam
gotrunks Dajcie zdjęcie tych plomb na pudełku jeśli jeszcze je macie. Czasem ich się nie da zdjąć bez uszkodzenia więc zrywa się je i kładzie nowe, albo wydrukowane samemu, albo zamówione a w ostateczności zupełnie inne. Te na pudełku od i5700 powinny mieć kształt prostokątny być z dwóch stron pudełka, mieć logo Samsnuga i jeszcze parę zdań po angielsku 😉
muddy Jak dla mnie to sprawa może mieć jedno rozwiązanie, czyli telefony z drugiej ręki sprzedawane jako nowe. Nie widzę sensu aktualizacji do 2.1 i nawet nie wspomnieniu o tym w aukcji. Więc prawdopodobnie nawet nie sprawdzają co idzie do pudełka, byle wyglądało jako nowe. A plomby może mają taką samą wiarygodność jak książeczka serwisowa w samochodach z importu 😉
Raps Prawdopodobnie Muddy ma rację. Pewnie koles skupuje od ludzi takie telefoniki a wiadomo teraz w promocji latwo o ten telefon i go updatuje do 2.1 zeby branding operatora zastąpić+ dokleja jakies swoje oryginalne lub nie plomby i wystawia na allegro jako nowe nieuzywane bo pewnie sa nieuzywane, pare razy wlaczane i tyle. Dla mnie jak bym kupil taki telefon z rootem od razu bym go reklamowal do sprzedawcy o nie zgodny z opisem aukcji bo to naprawdę może spowodować utratę gwarancji. Choc pewnie w serwisie tego nie wykryja to jakas mala szansa jest.
rogalxxx to ja mam taka właśnie sytuacje. su w terminalu i # wyskakuje. andek 2.1 i570EXXJB4 W sumie nie narzekam, ktoś mi zrootowal fona - działa stabilnie. w domu zrobię fotki plombom i zamieszczę. Pewnie mógłbym sie kłócić ale fon jest sprawny, nie wygląda na używany, bateria trzyma 2-3 dni przy zabawianiu się. OT: jakas data wypuszczenia oficjalnego 2.1 dla spica?
on88 Dołączam się do pytania, czy Samsung się ustosunkował do oficjalnej daty 2.1 dla Polski ? coś wiadomo?
moher132 Początkowo konsultanci nic nie wiedzieli. Obecnie wysyłają standardowe wiadomości ,że właśnie trwają prace nad modyfikacją softu ale konkretnej daty nie mogą podać.
mst No nie ładnie, a mam zamiar kupić spice. Czy roota da się jakoś usunąć np. przed oddaniem na gwarancję? Szkoda, że nikt tego nie zgłosił do allegro bo używka po modyfikacjach powinna być tańsza od nowej.
gotrunks Era nie ma simlockow w telefonach od pewnego czasu w ogóle 😉 Soft można zmieniać sobie bez ograniczeń.
bobdylan to ja mam taka właśnie sytuacje. su w terminalu i # wyskakuje. andek 2.1 i570EXXJB4 W sumie nie narzekam, ktoś mi zrootowal fona - działa stabilnie. w domu zrobię fotki plombom i zamieszczę. Pewnie mógłbym sie kłócić ale fon jest sprawny, nie wygląda na używany, bateria trzyma 2-3 dni przy zabawianiu się. OT: jakas data wypuszczenia oficjalnego 2.1 dla spica? Ja też jestem w takiej sytuacji. Telefon zrootowany ale wszsytko działa i wygląda na nowy wiec narazie sie nie kłócę.
DD7 Ja na Waszym miejscu z ciekawości napisałbym do sprzedawcy. Całe szczęście, że ja trafiłem na naprawdę rzetelnego sprzedawce.