Adasiek740 Witam. Czy ktoś z Was instalował nowe sterowniki Adreno? Jakie są wasze wrażenia? Czy wam też po ich instalacji zdarzały się losowe resety telefonu? Źródło oraz link do sterowników gdyby ktoś chciał sprawdzić i podzielić się wrażeniami: http://forum.xda-developers.com/lg-g3/themes-apps/mm-6-0-1-qualcomm-adreno-drivers-june-t3431895
Magnum44pl Na xda pisali, że na stocku jest płynniej, ale co do losowych restartów to już zdania były podzielone. Jedni mieli, inni nie.P.S. może daj do nich link w pierwszym poście, żeby było wiadomo, o czym rozmawiamy?Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Adasiek740 Używałem tych sterowników w połączeniu z Xceed + TekCafe i działał jak nie ten sam telefon... Wszystko płynnie aplikacje otwierały się natychmiast - jakbym miał conajmniej S6 😃 , nigdy nie doświadczyłem przymulenia no i w antutu ponad 71 tysięcy - niby to tylko cyferki ale jednak dają pewnien obraz przyśpieszenia. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
waldemark70 Kiedyś używałem tych sterowników ale nie zauważyłem jakiejś różnicy na plus w codziennym używaniu telefonu. Pamiętam, że były one w Zoe Rom 2.7, ale autor romu po jakimś czasie wypuścił GPUFix (zastępując je stockowymiz G3), twierdząc, że powodują problemy w działaniu telefonu, a w szczególności przy oglądaniu wideo na youtube.
DoNaTeLo :oTo stąd te problemy !!! A ja odrzuciłem mój ulubiony ROM przez te problemy z YT i szukam nie wiadomo czego. :fuuu:
Adasiek740 Ja na początku myślałem że to wina Xceeda że jest niestabilny ale jednak to przez te sterowniki GPU [emoji14] Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Dragonfail Panowie czy na fulmics 6.7 z xceed oplaca sie wrzucac?Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ironclad Sterowniki działają również na innych smartfonach z Adreno 330, nawet z Androidem 7.1.1, proszę u mnie na Nubii Z7 Max: Spoiler Problemów z YouTube nie zauważyłem, wszystko działa jak należy.
Papu.s A jak się sprawdzi z RR 5.8.2? Nie ma problemów z youtubem? Czy nie ma problemów z aplikacjami 2d?
[usunięty] Dla osób używających Snapchata. Nowe sterowniki Adreno powodują irytującą niestabilność owej aplikacji. Po 10-15 sekundach od zrobienia zdjęcia/nagrania filmiku aplikacja wywala do pulpitu. A nawiązując do ogólnych wrażeń, nie odczuwam jakiejś różnicy między starszymi a tymi nowymi sterownikami, dlatego nie wybrałem ich przy ustawianiu systemu od nowa.
DoNaTeLo Youtube tak samo wywala zauważyłem że głównie kiedy często zmieniamy oglądane filmiki. Jeśli się ogląda od początku do końca to wywala o wiele rzadziej.