Witam.
Chciałbym przedstawić Wam w jaki sposób można łatwo wrócić z andka 7 do 6.
Na wstępie zaznaczam że nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek uszkodzenie sprzętu podczas niżej opisanej procedury.
Wracałem do MM dwa razy i za każdym wszystko było ok, jednak wiadomo jak to bywa :-)
1. Ściągamy i instalujemy sterowniki LG usb np. z tego linka.
2. Ściągamy i instalujemy LG UP 1.14.3 np. z tego linka(Tej wersji ja używam, nie wiem czy sposób zadziała z inną).
3. Ściągamy i instalujemy LG uppercut z tego linka.
4. Podłączamy telefon do komputera i uruchamiamy Uppercut za pomocą którego uruchamiamy LG Up.
5. Wybieramy opcje "Upgrade" oraz .kdz z wybranym przez nas romem.
6. Naciskamy start i czekamy aż się wszystko zainstaluje a telefon uruchomi ponownie.
UWAGA
Po ponownym uruchomieniu telefonu należy go wyłączyć i przywrócić ustawienia fabryczne poprzez kombinacje klawiszy (naciskamy power + vol -, po ukazaniu się logo LG puszczamy power po czym naciskamy go jeszcze raz). W innym przypadku możemy mieć problemy z telefonem.
UWAGA 2
Proszę pamiętać że po przywróceniu ustawień fabrycznych, podczas konfiguracji telefonu możemy zostać poproszeni o zalogowanie się na konto google które było używane przed zainstalowaniem MM.
To by było na tyle. Myślę że wszystko jest jasno opisane. Jeśli jednak coś jest nie jasne lub o czymś zapomniałem proszę śmiało pytać 🙂