mmaciejow Hej. Czy ktoś zna łatwy i prosty sposób na przywrócenie wsparcia OTG w androidzie 6? Chodzi o to, że aplikacje np do słuchania muzyki nie widzą pendriva jeśli podłączęgo do tel. Przy andku 5 nie było takiego problemu, podpinałem i wszystko działało. Pozdrawiam.
mmaciejow HTC 820 ale z tego co wiem to nie wina konkretnego modelu. Dlatego pisze tutaj. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
maxprzemo USB OTG zależy od podzespołów telefonu (musi być możliwość podania napięcia z baterii telefonu zwrotnie do portu USB). Dlatego ma znaczenie jaki to model telefonu. Nie jest to funkcja programowa tylko hardware.Jeśli telefon ma taką funkcję a ona nie działa to jest to zablokowane na poziomie kernela telefonu. Wiec jedynym wyjściem jest ponowna kompilacja kernela z odblokowaną tą funkcją .Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
mmaciejow Na andku 5 dzialalo.ok. Tylko po aktualizacji 6 juz nie. Generalnie wykrywa pendrive tyllo musze isc przez kilka folderow systemowych. Np w total commander wczesniej mialem na glownej stronie jak USB po podlaczeniu. Teraz musze wejsc do folderu system i tam szukac. Podobnie w galeri zdjec czy w powramp. Teraz aby przegladac zdjecia musze otwierac kazde osobne zdjecie z menadzera plikos. Wczesniej wystarczylo ze otworzylem galerie, wybralem. nosnik USB i przesuwalem palcen i kolejne zdjecie mialem.. Mam nadzieje ze jasniej wytlumaczylwmWysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka