Witam!
Mam problem z jakością filmów z tylnej kamery w moim Samsungu s7. Moja s4 nagrywa lepsze jakościowo filmy niż s7. Ktoś pomoże rozwiązać problem? Dodam, że nagrywam w jakości FHD
@JoY_RidE
Dlaczego filmy są według Ciebie kiepskiej jakości? Sprecyzuj...
@JoY_RidE wylacz stabilizacje oraz wlacz fhd 60fps
Najlepiej wrzuć próbkę na yt czyli inny serwer i podlinkuj
tak czy siak filmy w fhd jeżeli trochę mniej jest światła są kiepskiej jakości . ..kamera traci bitrate i są przeskoki
@seven25 przeskoki ? Co klatki gubi ? A co ma do tego fhd ?
Ustawiasz fhd 60fps i masz mega plynny film nawet w nocy, podaj mi tel ktory kreci lepsze filmy w trudnych warunkach oświetleniowych niz s7/s7e....
film nagrany...FHD z stabilizacją.
Przy nagrywaniu filmów nie włączaj Stabilizacji Wideo. To jest stabilizacja cyfrowa a w telefonie jest przecież optyczna, która działa bardzo dobrze.
@JoY_RidE po 1 filmy kreci sie w poziomie 🙂obracasz tel poziomo i wówczas naciskaj klawisz nagrywania
Po 2 wyl stabilizacje, wytrzyjobiektyw oraz ustaw fhd 60fps.
Nagranie które wrzuciles zbyt dobrej jakosci nie jest, musze przyznac Tobie racje 🙂
Joy ride mam to samo co ty...w full HD niestety tak s7 nagrywa jakość nędzna ale nic na to nie poradzimy . ...
@dest... kamera była wytarta 🙂jutro za dnia zrobię ponownie test w poziomie z wyłączoną stabilizacją i zobaczymy co to da. Wydaje mi się, że nic.
moim zdaniem nic nie da. ...a nagraj film np.w pomieszczeniu będzie jeszcze gorzej
nagrany kolejny film. FHD 60fps wyłączona stabilizacja. Hmmm jest niewielka poprawa jakości. Tak ma być?
Zwróć też uwagę, co filmujesz. Pochmurny, szary dzień w zimie. Wiosny S7 nie uczynisz. [emoji6]
@JoY_RidEogladam co prawda na tel ale nie widze nic zlego, gdzie widzisz zla jakość ? Szaro buro ponuro....
Ja oglądałem na komputerze i albo mi w głowie coś skacze albo widać lekkie "rzucanie" obrazem. Może dlatego, że dość szybko ruszany był telefon.
Dziadek69 Ja oglądałem na komputerze i albo mi w głowie coś skacze albo widać lekkie "rzucanie" obrazem. Może dlatego, że dość szybko ruszany był telefon.
Dziadek69
Właśnie o takie "rzucanie " mi chodzi to samo mam chociaż jest wyłączona stabilizacja wideo
@Dziadek69 tez to widzę, dla mnie to nadal stabilizacja cyfrowa jest włączona ale nie bede sie sprzeczał.... 😉
A masz wyłączoną korekcję kształtów w ustawieniach aparatu? Nie wiem tylko, czy to wpływa na wideo.
nie mam włączonej korekcji kształtów