W temacie napisałam, że potrzebuję smartbanda, choć w sumie żadne funkcje fit nie są mi potrzebne (albo po prostu mogą działać kiepsko, np. źle liczyć kroki, nie monitorować snu). De facto potrzebuję czegoś, co ma kształt smartbandu (bo kwadraciaki mi nie odpowiadają) i ma następujące funkcje:
- zegarek
- powiadomienia sms/połączenie (wystarczy wibracja, nie potrzebuję info, kto dzwoni, treści smsa itp.)
- możliwość wyzwalania migawki aparatu
- dobrze, żeby działał dłużej niż 3-4dni (najlepiej oczywiście jak najdłużej)
- bezproblemowe połączenie z telefonem
Opcjonalnie przydałby się budzik nastawiany na konkretną godzinę. Reszta jest w zasadzie dowolna. Telefon jaki mam to Huawei P9 Lite z Marshmallowem. Cena to max 200zł (zakupu wolałabym dokonać w Polsce, nie przez żadne Aliexpressy, więc proszę to wziąć pod uwagę ;)). Spodobały mi się opaski Garett Fitness i XBlitz X-Fit, ale nie ma zbyt wiele informacji w necie na ich temat. Nawet niezbyt wiem, jakiej apki miałabym do nich używać.
Przy okazji chciałam jeszcze zapytać, czy są opaski, w których pewne opcje można w ogóle wyłączyć? Np. krokomierz czy wspomniane monitorowanie snu, które traktuję wyłącznie jako ciekawostkę i niepotrzebnie by mi zużywało baterię.