Siemanko, telefon od jakiegos czasu co chwile łapie zcinki (messenger, dymki messengera, snapchat, długo wysuwa sie klawiatura). Jak na sprzęt za tę cenę nie powinno mieć coś takiego miejsca.. Jak u was ? Też pojawiają sie takie rzeczy? Moze ktos tak mial i jakos sobie z tym poradził?
@Karol_Dumański
Używasz jakiejś aplikacji do czyszczenia pamięci RAM?
@maxprzemoCCleaner i stockowa apka
Karol_Dumański @maxprzemoCCleaner i stockowa apka
Karol_Dumański
nie czysc ramu, jesli bardzo chcesz to raz na tydzien/dwa ale to tez nie ma sensu
@Koko35 ale sdmaid pro nie czysci ramu, wiec jedno z drugim nie ma zwiazku, jak najbardziej@cinekpl ma rację
uzywac sd mail z glową można ale tez nie za często bo to co usunie za pare godzin wraca,
Zrób kopie zapasowe i wipe, u mnie wyżej wymienione aplikacje chodzą płynnie, jedyne do czego mogę się przyczepić to średnia jakość snapów w porównaniu do iPhone Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
niedawno co własnie robiłem..
Proponuję zrobić jeszcze raz jak nie pomoże to oddaj na gwarancję Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Skoro robiłeś wipe i nic nie pomogło, to wgraj oprogramowanie. Wysłane z 7 galaktyki w wersji Edge
Ja teraz nawet z ciekawości włączyłem oszczędzanie energii i wszystko jest płynnie bez żadnych ścinekWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
o oszczędzaniu energii to nie wspomnę, wgrywałem czystego androida ze strony samsunga, bez brandu, telefonik też sie dosyć grzeje na dole :/ Edit: jaką macie wersje oprogramowania?
Tak jak mówię jeśli masz gwarancję oddaj go do serwisu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ze strony samsunga? Możesz zapodać link do romu, który wgrywaleś. Spróbuj jeszcze wgrać soft 4 plikowy z plikiem PIT. Wysłane z 7 galaktyki w wersji Edge
@bladeno1ze strony sammobile.com nie pamietam dokladnie która to była wersja, ale pamiętam, że przy wgrywaniu przez odina pominąłem plik PIT, ktoś napisał ze nie jest wymagany czy coś w tym stylu.
To wgraj na nowo ale z plikiem PIT. 4 pliki romu (AP, BL, CP, CSC) + plik PIT. Jak po wgraniu romu dalej będą problemy, to ślij telefon na naprawę gwarancyjną.Wysłane z 7 galaktyki w wersji Edge
Terz własnie zauważyłem, ze mam do pobrania akutalizację 🙂 Może to pomoże, jak nie to wgram przez odina 🙂
Wrzuć rom 4 plikowy i nie kombinuj, ten telefon nie łapie lagów, nie ma spowolnień. Bez dwóch zdań coś masz z nim nie tak. Nie używaj też aplikacji czyszczących ram, bo to idiotyczne, płynność androida opiera się na zajętej pamięci ram, a nie na jak największej ilości wolnego RAMu, android to nie windows.
Podalby mi ktoś link do plików dla pewności? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
@cinekpl gadasz pierdoły, zainstaluj np. SD Maid Pro, przeleć nim telefon, zobaczysz czy nie ma różnicy w działaniu.
Nic nie pisałem że czyści ram, ale czyści telefon z niepotrzebnych śmieci które mogą go zamulić. Jak się to zrobi raz na tydzień czy dwa, na pewno nie zaszkodzi.
@Koko35 Czytasz czasami ze zrozumieniem ? Padło pytanie czy gość czyści ram i czym to robi. Odpowiedział jasno. Poza tym ja nic nie czyszczę bo nie ma po co, wszystko działa płynnie. A i nie "garam pierdół" . A skoro nie pisałeś nic, że czyścisz ram, to co się unosisz, skoro post nie był adresowany do Ciebie tylko do autora tematu który to robi😃