Panowie i Panie na początku Dzień Dobry wszystkim. Chciałbym się podzielić z wami moim problemem.
Sprawa dotyczy asusa zenfone 5 mojej żony. Leżał on w szufladzie nie używany około 3-ch miesięcy. Przed odłożeniem wszystko działało prawidłowo. Niestety po załączeniu go telefon raz wibruje, pojawia się logo asus i po chwili ekran gaśnie znów wibruje i znów mamy logo asus. Po chwili telefon włącza się w tryb recovery i nie moge już nic zrobić. Próba skorzystania z każdej z opcji prowadzi do tego samego czyli do niczego. Telefon przez USB próbuje się komunikować z komputerem, lecz on ciągle pisze o braku sterownika. Szukałem i instalowałem już wiele sterowników, ale żaden nie pasuje do windows 7 którego mam. Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki co z tym problemem zrobić, gdyż chciałbym zreanimować ten telefon.
Pozdrawiam
Mały update:
Dziś rano ręcznie wyszukałem sterowniki i je zainstalowałem. ASUS flash tool znajduje telefon. Podczas próby flashowania softem:Zenfone 5 _1.17.40.16_20140811_0963-user-fastboot-user.raw wyskakiwał błąd, że numer urządzenia jest niezgodny (wszystko robiłem w menu recovery). Załączyłem telefon za pomocą volume + i power i załączył się on w CSC mode. ASUS flash tool wykrył telefon i pozwolił na flashowanie. Wgrywał flash przez ok. 15 minut i skończył. Niestety to nie pomogło i dalej telefon załącza się na chwile, resetuje i wchodzi do recovery. Ktoś może się z tym spotkał ??