Witam
Chcialbym was prosic o pomoc w wyborze telefonu do ok 1800, przeglądam forum od dłuższego czasu i mój wybór ograniczył się do dwóch modeli Xiaomi Mi5 w wersji pro (128GB pamięci, 4GB ram i ceramiczne plecy) w wersji czarnej lub Samsung S7 zwykły nie edge 🙂
Czytalem dużo porównań oraz przegladalem filmy z recenzjami ale nadal nie mogę się zdecydować.
Czy użytkownicy którzy maja te smartfony mogli by napisać coś o minusach i plusach obu modeli?
Oba mają podobne parametry, procesor, ram itp Samsung na plus kartę pamięci ale przy 128gb z xiaomi to nie problem.
W większości opinii widzę stwierdzenia że lepszy wybór to s7 ale ze względu na cenę wygrywa Mi5 z tym że te opinie są z kilku miesięcy wstecz gdzie rzeczywiście cenowo Mi5 był ponad 1000zl tańszy, obecnie widzę że te modele czyli Mi5 pro czarny i s7 można kupic w podobnych cenach czyli mniej więcej 1800 zł, biała wersję Mi5 pro nawet za 1500.
Zależy mi na czymś małym z dobrymi parametrami, niestety mało jest flagowcow z przekątna ekranu poniżej 5 cali nie licząc Apple.
Tak więc s7 i mi5 to taki pośredni wybór pomiędzy 4.5, a 5.5 calowcami.
Długo się zastanawiałem nad Huawei Nova że względu na wymiary ale cenowo ten średniej klasy telefon wychodzi slabiutko niestety...