@penguino mo wszystko gigaflopy okazały się w praktyce mi objaśnić działanie, sprawdzałem to na wielu urządzeniach i zawsze się sprawdzało to, przykładowo pamiętam premierę Fify 16 mobilnej i jej nowy silnik i co? Już wiedziałem że na meizu mx4 będzie chodziło to złe bo brakuje gigaflopow a na helio X10 będzie ok mimo że w antutu MX5 wykrecal 50k a note 2 redmi z X10 44k magia? Jak się troszkę człowiek orientuje to zauważa że nie zawsze cyferki mówią prawdę, owszem developer też sam potrafi spieprzyć optymalizacje.
Mimo wszystko dla mnie zawsze tabela gflops była najbardziej miarodajna.. ja nie wierzę antutu bo według nich Heliox10 ma lepszą grafikę niż s801 a według tabeli Gflops jest prawie dwukrotna różnica na korzyść s801 i oczywiście taki Rayman adventures ma slow motion na X10, a ma s800 dziala normalnie i to też wiedziałem przed instalacją...
Każdy inaczej patrzy i inny obiera sobie wzór liczenia wydajności, jedni patrza na benchmarki inni według dzialanie systemu itd ja mam swój wzór na którym nigdy się jeszcze nie pomyliłem;)