Eric Część telefon wrócił ze sklepu, podobno ma czysty soft.. wcześniej miałem plusa wer.L09C22b137 a teraz mamc900b136... co to za wersja,Orange ? niby nie ma już bootanimacji plusa ale jednak nie ma żadnych aktualizacji, telefon nie ma uprawnień root.
ct65 Z tego co dobrze czytam na xda, to jest to tak jak mówisz, Orange. If you have C900Vendor: Your Vendor ORANGE put in my case.Country: All http://forum.xda-developers.com/p9/how-to/how-to-change-cust-c900-c432-t3392824
zbiecik C900 to wersja global, taka się robi jak wygrasz oprogramowanie nie pod swój kod operatora lub kontynentu. Na global nie będziesz miał ota, wszystko musisz wgrywać ręcznie przez dload. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Eric No to się wyjaśniło i co teraz,zgłaszać to do Huawei ? Wiedziałem że nie jest tak jakbym tego chciał
Kielbik_ Eric No to się wyjaśniło i co teraz,zgłaszać to do Huawei ? Wiedziałem że nie jest tak jakbym tego chciał zazwyczaj nie mają w serwisie płyt operatorskich więc dają general. stąd pewnie taka wersja softu
Eric @up tak o taki numer softu mi chodzi Chyba zrobię tak Spoiler Witam ponownie, Okazuje się że nie wywiązał się Pan z tego o co prosiłem, oprogramowanie jest niezgodne z product code czyli ma wersję globalną na której żadnej aktualizacji nie otrzymam. Proponuję oddanie pieniędzy albo wymianę na ten sam produkt zgodny z wersją na wolny rynek, w przeciwnym razie sprawę zgłoszę do Huawei Polska.
dapik1 @Wosiu96Tak masz wersję europejską softu.C432-- EuropaB182 -- nr kompilacji.Rozwiewa ją Twoje wątpliwości -- nie ma dedykowanego softu na nasz kraj. Jest dedykowany soft dla naszych krajowych operatorów tzw brand.Wysłane z mojego ALE-L21
Eric C900 to wersja global, taka się robi jak wygrasz oprogramowanie nie pod swój kod operatora lub kontynentu. Na global nie będziesz miał ota, wszystko musisz wgrywać ręcznie przez dload. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka A proszę powiedz jak wrac takie oprogramowanie przy użyciu dload? LG G4 + SwiftKey
Yanos @Eric Ściągasz oprogramowanie, rozpakowujesz je i plik Update.app wrzucasz na kartę pamięci do folderu "dload". Następnie wchodzisz w dialer i wstukujesz: *#*#2846579#*#* Później wybierasz najpierw opcję "3" a następnie "4" i leci update.
Yanos Oczywiście z XDA. Tam jest pełno wersji do wyboru do koloru. U Nas na forum też można znaleźć trochę softow ale tylo wersję europejską C432.
Eric @Yanos to po co ten root i twrp skoro można to zrobić za pomocą dload ? Czyli jak bedzie już oficialny N to wrzucam pliki do SD i robie jak tutaj ? Spoiler
zbiecik Właśnie z N może być problem, bo jak narazie żaden nie da się wgrać przez dload Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Dodano Nie jestem pewny czy jak wygrasz B136 dla c432 to nie będziesz miał wersji c432.
Yanos @Eric po to że tym sposobem nie zrobisz debrandu. Owszem wgrasz bez problemu C432B182 czyli najnowszy soft niebrandowany, ale nie będziesz miał zgodności i wywali Cię na wersję global C900. Bez odblokowywania bootloadera nie zdebrandujesz telefonu. Nie wgrasz też tym sposobem 7ki.
adamand To nie Samsung. Bez roota, twrp, odblokowania bootloadera- nie wgrasz C432 i koniec kropka. Musisz wgrać odpowiedni plik OEM, aby zdebrandować telefon.
Eric Czyli taka troche lipa a konsultant z huawei powiedział mi co innego że mogę pobrać z oficjalnej stronki i wgrać ręcznie..
adamand @Eric Konsultant /ciach/wie za przeproszeniem. Przecież na oficjalnej stronie nie mają nawet software'u do P9...