Witam.
Od jakichś 4 miesięcy posiadam Huawei P9 Lite z 2GB RAM. To mój pierwszy telefon z androidem. Przez pierwszy miesiąc byłem zadowolony z telefonu. Wszystko płynnie działało,nie było zwiech itp. Potem zaczęła się sielanka.
Telefon mi muli niemilosiernie. Ma problemy z kilkoma aplikacjami w tle (nawet jeśli to fb,kalendarz i kalkulator). Najgorsze jest to,że czasami potrafi się zwiesić do tego stopnia,że dosłownie nic nie można z nim zrobić i zostawiam go po prostu na szafce,a po jakichś 5 minutach samoczynnie się restartuje. Teraz to się uspokiło,ale ludzie...używam telefonu tylko do przeglądania fb,robienia zdjęć i oglądania yt. Nic więcej nie robiłem. Rozumiem,że android z niższej półki nie będzie super płynny,ale są jakieś granice. Wcześniej byłem na WP 8.1 i chwaliłem sobie ten system,ale obecnie wsparcie wymarło i z musu przeszedłem na robota.
Jest na to jakieś rozwiązanie? Nic na nim nie wgrywałem,mam androida 6.1.1 i aktualizacje automatyczne. Jakieś pomysły?
Dodam,że na gwarancje nie mogę go chwilowo oddać,bo nie mam tel zastępczego z dostępem do Internetu,a komputera,tableta itp nie mam.
Pozdrawiam