Hej
mam problem, z podłączeniem klawiatury fizycznej dotabletu Polaroid mid4x10. Tablet działa na androidzie 5.1.1. Po podłączeniu klawiatury fizycznej na usb, tablet wykrywa ją bez problemu, natomiast podczas pisania występuje problem np. zamiast kropki "." wyświetla się dwukropek ":" poza tym inne znaki i litery też są zamienione. Zauważyłem że w systemie domyślnie wybrany język klawiatury fizycznej to francuski. Kiedy chcę zmienić język, system na to nie pozwala i zawsze z automatu ustawia język francuski. Ściągałem różne programy w tym "extrenal keybord helper"niestety bez rezulatu. Polski układ klawiaturyudało mi się doinstalować, natomiast nie mogę ustawić go jako języka domyślnego.. Wydaje mi się że problem leży w tym, iż tablet ma domyślnie wgrany język francuski. Po przywróceniu ustawień fabrycznych wszytskie opcje są po francusku natomiast istnieje możliwość zmiany języka systemu na polski(?czy to jakaś różnica?). Klawiatura na USB jest na 100% dobra, odpala bez problemu na moim telefonie i po ustawieniu języka dobrze ustawia znaki. Macie może jakiś pomysł czego spróbować ?? Ktoś miał podobny problem ??