mikaski Witam problem mój polega na tym że kupiłem radio Kenwood KDC-100UR które obsługuje system Android po podłączeniu kabla usb. Ja podłączam telefon huawei p8 lite z zainstalowaną aplikacją kenwooda na radiu wyświetla się tytuł piosenki i jak by była ona odtwarzana ale muzyka leci z telefonu a nie z radia. Co muszę zrobić żeby muzyka leciała z głośników w samochodzie?
Gwozdek Obawiam się, że problem wynika z tego, że P8 Lite nie obsługuje OTG... W takim przypadku pozostaje tylko kabel z dwoma końcówkami jack 3,5mm.
mikaski Ale gdyby tak było to by całkiem nie widział telefonu a muzyka gra tylko ze z telefonu a na radiu wyświetla się tytuł piosenki czas itd
kacpelucha @mikaski spróbuj: Ustawienia, ustawienia programistyczne, wybierz konfigurację USB. Tak jak na screenie: Wybierz którąś z tych opcji.
RobertTopolski mikaski nie instaluj apki radia ja podłączam Huawei atu l jakiś i nie instaluje apki tylko odpalam you tubę i gra przez radio tylko w ustawieniach radia w systemie trzeba ustawić USB na on.
kacpelucha @mikaskiTo tak jak pisał @Gwozdekbrak wsparcia dla OTG. U mnie też to nie działa. Niby wybieram karta SD ale radio nie chce włączyć mp3. A spróbuj jeszcze wrzucić mp3ójki bezpośrednio na kartę SD, bez wrzucania ich w jakikolwiek folder.
kacpelucha @mikaskisprawdziłem na innym telefonie, który obsługuje OTG. Po podłączeniu go do radia made in china no name, ma tak samo jak ty. Czyli migniecie na wyświetlaczu SD CARD. To USB to jest zapewne dla pendrive. Ale mam pomysł abyś sparował radio z telefonem przy użyciu BT
mikaski radio nie ma BT dlatego te wejście usb jest dla androida i można prowadzić rozmowy przeglądać foldery z muzyką szukac itd niestety z moim telefonem to nie działa mam androida 6.0 a to działa od 4.1 w góre
DomolPL Niestety chyba już taka wada tego modelu. Miałem kilka telefonów wcześniej (Sony Xperia, LG) i podobne radio co ty (Kenwood) i wszystko działało w porządku a w p8 lite to samo co ty.