Cześć. Posiadam LG G Flexa 2 i standardową ładowarkę Fast Charge. Prąd wyjściowy z niej to jakieś 1,85A. Potrzebuję jakiegoś kabla do niej, bo w standardowym który dostałem do telefonu niedługo urwię się końcówka 😛Tutaj moje pytanie, jaki kabel do tego zakupić? Byłbym wdzięczny za jakiś link z allegro (zależy mi na tym, żeby kabel nie był drogi) bo dla mnie każdy kabel wygląda tak samo. Fajnie by było gdyby miał około 1,5m, żebym mógł używać telefonu podczas ładowania. I tutaj rodzi się drugie pytanie, czy przy tak długim kablu ta technologia Fast Charge w ogóle będzie widoczna? Czy straty energii będą zbyt duże aby telefon mógł się efektownie szybko ładować? Czy jakikolwiek kabel o takiej długości przeniesie odpowiednią ilość energii?
I jeszcze jedna sprawa. Do tej pory używałem standardowego kabla 1m, podłączonego do przedłużki USB firmy Esperanza (długość 1,8m) czyli kabel miał łącznie 2,8m. Telefon podczas użytkowania czasem się ładował (ale jednak powoli), lecz czasami poziom baterii spadał mimo podłączenia do tejże ładowarki (wolniej niż gdyby w ogóle nie był podłączony, ale spadał). Mam wrażenie, że głównie gdy telefon mocno się rozgrzał. Czym mogło być spowodowane to, że czasem się ładował a czasem nie?
Prosiłbym o odpowiedzi tylko osoby zainteresowane pomocą, a nie takie, które napiszą żebym poszukał na forum 🙂Czytałem parę tematów na temat kabli do QC, ale zawarłem w tym poście także moje własne wątpliwości i pytania.