Witam,
tuż przed świętami pojawił się problem z wyświetlaczem. W pewnym momencie na wyświetlaczu pojawiły się trzy poziome pasy. Ich szerokość i intensywność jest ściśle uzależniona od jasności ekranu. Im ciemniejszy ekran tym paski są szersze i ciemniejsze. Są niewidoczne jedynie przy pełnej jasności ekranu po wyłączeniu funkcji auto, ale wówczas praca jest mało komfortowa przy tak jasnym ekranie zwłaszcza w ciemnym pomieszczeniu.
Przeglądając internety napotkałem kilka postów poruszających ten temat, więc nie jestem odosobnionym przypadkiem, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi,, która wskazywałaby na przyczynę.
Zastanawiam się zatem czy ten defekt związany jest ściśle z samym wyświetlaczem i konieczna jest jego wymiana, czy może problem leży po stronie oprogramowania, być może jakaś aktualizacja jest przyczyną tego defektu.
Jeśli macie jakiś pomysł, co mogło się stać i co powinienem zrobić będę wdzięczny 🙂
Myślę, że gdyby winny był wyświetlacz to paski widoczne byłby również przy pełnej jasności ekranu, nie wiem czy przywrócenie do ustawień fabrycznych rozwiązuje powyższy problem.
Pozdrawiam
Łukasz