Posiadam telefon (a nawet 2 szt.) Lenovo Moto E LTE z Androidem 6 obsługujący w teorii BT 4.0 Generalnie jestem z niego b. zadowolony i nie zamierzam zamieniać go na żaden inny. Używam go między innymi do programu Endomondo; wszystko gra i bucy! Ponieważ zależy mi też na rejestracji tętna, więc jakiś czas temu zakupiłem tani pulsometr z obsługą BT Smart. Niestety Endomondo nie "znalazł" pulsometru, toteż stwierdziłem, że pulsometr jest uszkodzony i zwróciłem go sprzedawcy. Dzisiaj zakupiłem sporo droższy model pulsometru z Decathlonu, ale niestety sytuacja powtórzyła się. Decathlon oferuje w Sklepie Play prosty programik do sprawdzania kompatybilności. Zainstalowałem ten program i otrzymuję komunikat, że mój telefon jest kompatybilny z wyżej opisanym pulsometrem.
Pytań jest kilka, ale główne to: "co jest grane"? Czy upgrade systemu do Marshmallow "zabił" w jakiś sposób BT Smart? Niestety nie mam w tym momencie żadnego telefonu z niższym Androidem niż 6 aby to sprawdzić. Może jest jeszcze jakiś inny powód? Będę wdzięczny za pomoc i z góry sorki, jeśli posta umieściłem w złym dziale.