robo112 Wczoraj uszkodziłem telefon wyświetlacz dotyk i tylną szybkę telefon prawdopodobnie działa poprawnie. Telefon dzwoni odbiera powiadomienia można odblokować z czytnika. Kupiłem kabel OTG ale nie działa poprawnie ponieważ nie jest skonfigurowany w ustawieniach. Posiadam androida 6.0 i chodzi mi tylko o włączenie trybu MTP ponieważ chcę zgrać dane z telefonu. Czy jest jakaś możliwość by tego dokonać bez modyfikacji systemu? Jakaś kombinacja klawiszy lub coś tego typu. Bo wiem że jeśli oddam go do serwisu to prawdopodobnie utracę wszystkie dane a tego bym nie chciał
khan Witam, tydzień temu moja Z5 zaliczyła zgon po zetknięciu z chodnikiem. Oddałem do serwisu, wymieniali dwa razy ekran ale nadal coś im tam nie działało. Stwierdzili, że to "graphic chip" i tego nie naprawią. Da się coś zrobić czy telefon do wyrzucenia?
khan @ct65 Nie, to nie był autoryzowany serwis Sony, ale z opinii w internetach dobry serwis. No ok, gruchnął porządnie o chodnik, ale liczyłem na to, że to tylko wyświetlacz do wymiany. 🙁
ct65 Moze Trafili 2 Razy Na niedzialajaca Podrobke. Wydaje Mi Sie, ze Nie powinno Sie Nic Wiecej Popsuc, tylko Po Prostu Oni Nie Umieja Naprawic I stad rzekoma Awaria Tego Chipa.
khan @ct65dzisiaj jeszcze pisałem do nich czy istnieje szansa naprawienia go niezależnie od kosztów. Napisali, że telefon jest nienaprawialny. Na xda widziałem dzisiaj podobny wątek, gościowi telefon też zaliczył ulicę i oprócz wyświetlacza ludzie piszą, że padła mu płyta główna.
ct65 Pisales do tego nie autoryzowanego serwisu? W w-support moze postawiliby go na nogi, o ile to faktycznie tez plyta nie padla. Tylko fakt, ze u nich naprawa jest nie oplacalna bo vos ok 500zl jak dobrze pamietam.
atarilol witam, mam problem bo niedlugo bede oddawal tel na wymiane w ramach ubezpieczenia a chcialbym odzyskac dane, nie dziala mi w nim dotyk i ekran, reszta funkcjonuje normalnie, niestety mialem ustwiona blokade na wzor i podczas polaczenia z PC musze odblokowac tel. czy po instalacja softa od nowa i nie kasaowaniu userdata kod zniknie?