sroczkin Mam pytanie do osób które mają sparowany S7E z jakimkolwiek smartwatch. Jak wam się zachowuje bateria gdy telefon caly czas jest polaczony z watchem ? Czy jest roznica przy parowaniu z android wear a z systemem samsunga ? Ja posiadam LG urbane 2 i przy połączeniu z watchem bateria duzo szybciej leci .
ragalg1 Ja mam Huawei Watch i z baterią nie mam problemów. Nie używałem s7e z gear2 który też mam ale na Note4 działał tak samo nie było jakiejś różnicy na czasie pracy telefonu.Wysłane z mojego S7 edge przy użyciu Tapatalka
sroczkin Nie wiem czy przypadkiem bez potrzeby włączam gps w telefonie . Podczas sparowania po BT i wlaczonym GPS prym w zużyciu wiodą uslugi google wybudzanie BT i Launcher3 . Przed zegarkiem bateri starczalo mi na ponad 50 godz po sparowaniu starcza na okolo 40 godz.
ragalg1 Ja GPS włączam tylko jak jadę samochodem. Ale aplikacja od zegarka też wymusza włączenie GPS. Wyłączam go ręcznie.Wysłane z mojego S7 edge przy użyciu Tapatalka
mateusz1807 Nie mam porównania jak jest bez, bo zegarek cały czas jest podłączony. Ale aplikacja Gear Fit zjada mi najwięcej baterii - obecnie 27%
filpio Używam Sony smartwatch 3 i chyba nie widzę różnicy w użyciu baterii z zegarkiem i bez.Czasem Google fit skacze w górę w użyciu baterii, ale nigdy nie zajmuje pierwszej pozycji.
szajba98 używam garmina fenix 3, sprawdza się dobrze nie widać aby aplikacja od garmina powodowala spadki baterii
ginger Ja mam najstarszy gear fit i niestety widzę, że ciągłe połączenie wcina dużo baterii w stanie spoczynku.
Lwomati Ja mam telefon sparowany od samego początku z Gear S2 Classic, więc trudno mi się odnieść do wykorzystania baterii. Średnio trzyma 48h, ale w zależności od użytkowania ładuję telefon również częściej. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
sroczkin Sparowalem na nowo telefon z watchem i wreszcie zaczelo to jakos dzialac . Wlasnie mija 45 godz jak mam polaczony telefo z zegarkiem . Na telefonie wlaczony BL i GPS i telefon ma 37% a zegarek 51 wiec jak dla mnie moze byc . Zamowilem sobie w EURO AGD Gear S3 Frontier czas oczekiwania do 28 dni podobno tandem samsunga smartfon plus smartwach współpracujeidealnie wiec jak przyjdzie to sobie porownam i sprawdze ta teorie .
ragalg1 To powiem że szacunek jak tyle s7e wytrzymuje. Dzwonisz trochę z niego? Bo mi tyle to nie wytrzyma jak w weekend mam spokój od pracy. Ile masz w tym czasie na ekranie?Wysłane z mojego S7 edge przy użyciu Tapatalka
sroczkin Od kupna laduje go co drugi wieczor . W tym czasie mam okolo 2 godz rozmow , SOT okolo 4 godz , od 6 rano do 18 net po sieci w domu wifi ktore jest wlaczone caly czas . Dla mnie przy moim uzytkowaniu bateria w S7E jest rewelka . Dlatego martwilem sie ze przy sparowaniu z zegarkiem bede musial go ladowac codziennie ale widac ze martwilem sie na wyrost.
ragalg1 Ja mam teraz 10% w telefonie. Działanie 37h z czego ekran 5:15 i rozmowy 2:50. WiFi cały czas, LTE i GPS jakieś 5h. Porównywanie.Wysłane z mojego S7 edge przy użyciu Tapatalka
ginger Zamowilem sobie w EURO AGD Gear S3 Frontier czas oczekiwania do 28 Masz już zegarek? Możesz coś powiedzieć o tym jak wpływa na baterię telefonu? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
[usunięty] Nowe smartwatche mają bardzo niewielki wpływ na baterię telefonu. Moduły BT sa bardzo oszczędne. Sam posiadam Huawei'a i w statystykach baterii nawet nie wyskakuje Android Wear lub BT. Nie zauważyłem też żadnej różnicy w długości działania telefonu z zegarkiem jak i bez niego.
sroczkin @ginger Zegarek mam od piatku ale kupilem w MediaExpert choc pare godz po odbiorze Euro dalo znac ze tez juz maja dla mnie zegarek ale anulowalem zamowienie. Tez potwierdze rozmowce ze na razie nie zauwazylem aby zegarek powodowal drenaz baterii telefonu . Mi sie pojawia BT w statystykach baterii ale ma 1-2 % Zobacze jak to bedzie wygladac za jakis czas .
zabamich Ja używam Gear s3 frontier z s7 Edge od ponad miesiąca i jest ok z baterią. Przykład zużycia baterii Spoiler BT cały czas włączony GPS rowniez. Sama baterią w Gear s3 jest naprawdę dobra 4- 5 dni. Od kilkudziesięciu do kilkuset powiadomień dziennie.
sroczkin Po dwóch tygodniach używania tandemu Gear S3 Frontier plus S7 Edge uważam że to idealnie dobrana para . I w jednym i w drugim bateria jest super zadowalająca. Spoiler Spoiler
boss3 pytanie do "ragalg1" jak pisałem wcześniej, od kilku dni próbuję zsynchronizować Note'a 4 z Huawei Watch..., parowanie jest OK, ale synchronizacji nie przechodzi, mogę liczyć na jakąś wskazówkę ?
ragalg1 Miałem podobnie jak wgrałem 2.0 . Niestety nie rozwiązałem tego i wróciłem do 1.5Wysłane z mojego S7 edge przy użyciu Tapatalka