Posiadam ten sam model tel., co autor tematu.
Udało mi się z root-owaćza pierwszym razem aplikacją "kingo root" na androida, jednak próbowałem wtedy kilku aplikacji, nie udało mi się tego odtworzyć kolejnym razem,
Po mało owocnej zabawie z aplikacją "superuser" i kasowaniu plik po pliku aplikacji postanowiłem jeszcze raz spróbować i od instalowałem root-a.
Za drugim razem udało mi się wgrać root-a przez aplikacje "kingroot" na androidajednak po wyłączeniu->włączeniu telefonu ekran zatrzymywał mi się na logo.
Aby przywrócić l-line do życia wgrałem przez "SP Flash Tool" firmware dostępny na sieci w wersji L-Line_PL_V1.0.7, jednak aparat działał niepoprawnie i brak było przycisku latarki, aktualizacja się przerywała
Po czym znalazłem w wersji L-Line_PL_V1.0.1, ta kompilacja działa poprawnie brak w nie jednak aktualizacji do L-Line_PL_V1.0.9.
Próbowałem na tą wersje wgrać root-a powyższymi aplikacjami jednak bez powodzenia, zaprzestałem prób.
Dodam, że po drugim razie root-a nie usunąłem i po fleszowaniu (wydaje mi się, że powinno usunąć roota) aplikacja "kingroot" w opcjach androida pod zakładką administratorzy urządzeń pojawia się tak jak by miała nadane uprawnienia, ale sama aplikacja root-a nie widzi.