haremo Witam. . w telefonie xperia Z C6603 mam problem z odbiorem połączeń przychodzących.Nie można przesunąć słuchawki w prawo bo jest zblokowana i przy okazji cały telefon się blokuje .Jedyne co pomaga to restart dużym przyciskiem + przytrzymanie zmniejszenia głośności .Do puki ktoś nie zadzwoni jest ok nic się nie blokuje . Telefon nie używałem 1.5 roku . Pare dni temu go włączyłem w grałem parę nowych aktualizacji androida do wersji 5.1.1 i zauważyłem ten problem . Powrócić do starszej wersji nie mogłem a nawet nie sprawdziłem jaki android był wcześniej . Więc przezFlashtool wgrałemXperia_Z_4.2.2_C6603_10.3.1.a.2.67_CE1.ftf co nie wiele zmieniło potem zrobiłem aktualizacje przez telefon na 4.3 komplikacja 10.4.B.0.569 nadal bez zmian . Czy wgranie starszej wersji coś może naprawić ten problem ??? Czy jest sposób na to bez serwisu
patrikos23 Wygląda to na wariujący czujnik światła bądź zbliżeniowy. Miałem podobnie i też tylko przycisk power pomagał, po naprawie któregoś z tych czujnikow przez serwis wszystko wrócilo do normy.
ct65 @haremo Sprawdź w diagnostyce, znajdziejsz ja w ustawienia-informacje o tel-diagnostyka. Zrob test czujnika zblizeniowego i czujnika swiatla, bedzie wiadomo ktory nawalil. Ta diagnostyka jest podajrze tylko na lollipopie.
haremo wgrałem androidaXPERIASITE.PL_Z_C6603_4.1.2_10.1.A.1.434_OrangePL.ftf bez zmian nadal blokuje . Chwilowo wgrałem apke EarAnswer Auto Call Picker https://play.google.com/store/apps/details?id=byteshaft.com.autoanswer to na razie rozwiązało problem bo odbieram automatycznie po przyłożeniu do ucha .A diagnostyki nie mam w telefonie . edit - ta apka jest ok ale nadal ten sam problem blokowania telefonu chyba tylko serwis pozostaje
patrikos23 @haremo ja bym się nie zastanawiał tylko wysyłał. W domowych warunkach wszystkie opcje wykorzystałeś, więc nic innego ci nie pozostało.