Witajcie! 馃檪
ot贸偶 wczoraj przymierza艂em sie do zakupu OP3T i jak zwykle problemy natury technicznej.
Do tej pory logowalem sie do konta oneplus.net poprzez mail w formacie:imie.nazwisko@gmail.com
Postanowilem zedytowa膰 sobie dane konta (uzupelnilem imie i nazwisko, nie dotyka艂em maila, kt贸ry by艂 w postacji imie.nazwisko@gmail.com - kropka pomiedzy)...po tym zabiegu dostalem powiadomienie o zmianie maila...powiem szczerze nie doczytalem do konca (myslalem ze chodzi o aktualizacje danych) i kliknalem w link potwierdzajacy. Okaza艂o si臋, 偶e mail zosta艂 podmieniony na imienazwisko@gmail.com (bez kropki)...i za nic w swiecie nie moglem tego zmienic na poprzedni.
Jako takiego problemu raczej nie widz臋 z uwagi na konto na gmailu, kt贸re jak wiadomo ignoruje wielko艣膰 liter jak i cz臋艣膰 znak贸w specjalnych typu kropka, a wiec mail wyslany na I.M.I.E.n.a.z.w.i.s.k.o@gmail.com r贸wniez dojdzie na konto imie.nazwisko@gmail.com czy imienazwisko@gmail.com.
Logowa膰 si臋 teraz mog臋 jedynie na maila bez kropki...ten z kropk膮 juz nie wchodzi i dodatkowo nawet jak chcialem zmieni膰 adres email na taki z innej domeny np. o2.pl to si臋 nie da艂o...(moze dlatego, 偶e byl w formacie imie.nazwisko@o2.pl - dostawalem komunikat ze dane zapisano, ale widoczne byly stare).
Napisa艂em do supportu....i pan z supportu najpierw stwierdzi艂 ze taka ich polityka i tak sie dzieje, ze mail sie podmienia, a potem mi oswiadczyl ze mog膮 by膰 problemy z notyfikacjami mailowymi (no jak偶eby inaczej jesli kto艣 ma konto gdzie indziej niz na gmailu, gdzie kropki s膮 uwzgl臋dniane w adresacji...kto艣 inny mo偶e miec dostep do twojego konta np 馃槢 albo dostawac maile z powiadomieniami o zamowieniu). Zaleci艂 mi o zgrozo...za艂ozenie konta mailowego bez kropki...
Pytanie jak jest z gmailem? wydaje mi sie, ze powinno byc ok nawet bez tej kropki...testowalem wysylanie maili z innego konta na rozne wersje "kropkowe" i "niekropkowe" mojego maila i dochodz膮.
No ale mo偶e macie inne do艣wiadczenia w tym temacie? jakies problemy?