Witajcie, od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nowego telefonu i tak jak na razie ciągle pod górkę ale po krótce opiszę na czym mi zależy;
- Aparat jak najlepszy
- Bateria żeby chociaż dzień normalnego używania wytrzymała około 4,5h SoT
- CPU i GPU dosyć przyzwoite czasem lubię zagrać w coś wymagającego
- Wyświetlacz najlepiej amoled
Wybrałem kilka modeli i założyłem ten temat ponieważ nigdzie nikt nie odzywa się na temat motoroli moto x force a kusi mnie bardzo czysty android, dobre parametry i wyświetlacz chociaż tutaj są różne opinie najlepiej jakby jakiś posiadać się wypowiedział na podstawie incepcji.
Galaxy s6 ma fajny wyświetlacz i aparat ale obawiam sie że bateria mnie nie zadowoli.
Nexus 5x też jest fajny, ma dobry aparat jednak te 2gb ram to trochę mało.
A xperie wybrałem ponieważ jest świeża i w fajnej cenie, poza tym nakładka sony jest jedyną która mi odpowiada, nie wiem tylko jakie porównanie ma wydajnościowo do pozostałych.
Szczerze mówiąc nexus 6p obecnie najbardziej mi odpowiada ale cena poza zasięgiem 🙁
Od razu napiszę żę odrzucam x style ze względu na wady wyświetlacza (miałem dwie), honor 8 i huawei p9 odrzucam ze względu na nakładkę, agresywne zarządzanie ramem (codziennie używam endomondo) i żadnego szkła nie można na nie dobrać, Lg g5 dwa oglądałem miały wygięte dolne rogi przedniego panelu chociaż może tylko ja na takie trafiłem.
Telefonu używam głównie do internetu sms i wieczorami gry, interesują mnie tylko nowe telefony także z przedłużenia umowy.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 😉