Z góry zaznaczam, że laikiem jestem zarówno na forum jak i w ogólnym świecie androida (czyli wychodzącym poza wiedzę przeciętnego użytkownika telefonu).
Przechodząc do sprawy:
Pewnego dnia telefon lagował się niemiłosiernie, do tego w którymś momencie nie łączył z internetem, mimo że reszcie domowników działał ok.
Postanowiłam więc uruchomić go ponownie, po czym wyskoczył komunikat:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Subsystem Crash! : wcnss (subsys-restart: Resetting the SoC)
--------------------------------------------------------------
DemiGod Crash Handler : Subsystem Crash! : wcnss (subsy
s-restart: Resetting the SoC)
Please do following action.
1) Dload Mode. Please connect USB.
2) Get the ram dump image using QPST Configuration.
If you want to Reboot, Press Volume Up or Down, and Hold
a Second
-------------------------------------------------------------
Board Info
rev. : 1.0, serial : 0abd582bfc869a76
secure boot : disabled
Jump to Dload Mode.
Przytrzymanie volume + oraz power pomogło, po trzeciej próbie. Telefon działał po tym przez pewien czas dobrze. Później, gdy z przyzwyczajenia widząc, że z Wi-Fi uparcie nie chce się łączyć, znowu akcja uruchom ponownie- komunikat - x razy powtórzanie metody volume + i power. X razy, bo za każdym razem dłużej musiałam się bawić w ten sposób, do momentu, gdy ok. tyg temu mimo prawie połowy dnia naciskania w przyciski wciąż po logo Lg pojawiał się tylko komunikat. Na oślep zrobiłam Hard Reset, a dload mode nie działa, robiąc instrukcje uruchomienia download wszystko co mi się pojawia to imei display. Dzięki za każdą choćby próbę pomocy i wybaczcie niejasności, ale jak mówiłam z ciutkę głębszymi kwestiami androida mam dopiero teraz, dopiero z powodu problemu z telefonem.