Witam,
Podepnę się pod pytaniem, ponieważ też chcę zmienić Z3C.
Z telefonu byłem bardzo, bardzo zadowolony, jednak czas go zmienić, gdyż powoli dogorywa - bateria 1 dzień max, pęknięte plecki, niedziałający jack, ledwo trzymająca się klapka od ładowania.
W moim jednak przypadku wybrałem już dwa modele, na które nie mogę się zdecydować - Z5C i XPERIA X
Z5C
Na plus: prawie takie same rozmiary (jak Z3C), razem z wyświetlaczem (nie jest potrzebny aż tak bardzo 5" czy większy), wydajność jak na dzisiejsze czasy wciąż w porządku, dobry aparat, wodoszczelny
Na minus: chyba jedynie to, że już jest prawie 1,5 roku na rynku (przez ile będzie wspierany?)
XPERIA X
Na plus: Recenzenci zachwalają bardzo wyświetlacz,większa rozdzielczość (wiadomo, trochę większy wyświetlacz), bardzo dobra wydajność mimo nie najlepszych bebechów, dosyć nowy model na rynku.
Na minus: brak wodoszczelności, gorszy czas pracy na baterii, słabe zdjęcia mimo lepszego aparatu (widziałem porównania z Z5)
Czy ktoś używał lub używa X ? Na prawdę jest tak źle z aparatem i czasem pracy? Serce mówi X a rozum mówi Z5C 😃
Mimo to, jestem otwarty również na ciekawe propozycje.
Dziękuję