Kermya Cześć, Jakie aplikacje systemowe mogę usunąć ze swojego S5. Chodzi mi o: chrome, dropbox, dysk, filmy gp, flipboard, google+, gry gp, hangouts, kiosk gp, książki gp, muzyka gp, s voice, google talkback, zdjęcia Google. Android 6.0.1.
dzidexx Kermya ...chrome, dropbox, dysk, filmy gp, flipboard, google+, gry gp, hangouts, kiosk gp, książki gp, muzyka gp, s voice, google talkback, zdjęcia Google... Każda z tych aplikacji siedzi w partycji /system, ich aktualizacje w /data. Wolnego miejsca w /system nie wykorzystasz. Usuń dane każdej apki systemowo(przywróci wersję fabr.), za pomocą link2sd wyłącz(wstrzymaj) każdą.
Kermya Tak, ale wyłączenie nie zwolni pamięci. A mi chodzi aby usunąć je, żeby zwolnić trochę miejsca na telefonie.
Kermya Tak, posiadam roota. Tylko kiedy usunę, którąś z tych aplikacji wyskakuje potem pełno błędów typu aplikacja taka a to taka została zatrzymana w tych interfejs i muszę instalować cały system od początku. Dlatego pytam czy bezpiecznie mogę usunąć wymienione aplikacje.
roman106 To najpierw zamrażaj w Titanium (wersja Pro), a po czasie jak wszystko działa dobrze, to możesz usunąć.