Jako że na forum jestem nowy to jeszcze raz chciałbym wszystkich powitać 😉
Temat zakładam gdyż mój obecny one m7 postanowił zakończyć swój żywot, a przez jego budowęnie mam co próbować bawić się w naprawę.Stanąłem więc przed dylematem jaką słuchawkę zakupić. Budżet wynosi max 1500zł, więcej to już dla mnie za dużo jak na telefon. Telefon ma posłużyć 2 lata albo i lepiej więc preferowany zakup w sklepie ze względu na rękojmię i gwarancję. Co do wymagań to:
-SoC sporo lepszy niż w Htc One m7, ponieważ nie chcę tyle wydać za telefon o porównywalnej specyfikacji
-akumulator chciałbym aby spokojnie wytrzymywał dzień użytkowania na wifi/lte czasem gra w hearthstone (w moim htc poziom naładowania znikał już w oczach)
-wyświetlacz FullHD albo qHD, rozmiar raczej bez znaczenia byle nie cegła 6" albo więcej
-32gb pamięci, do tego duży plus za slot na kartę SD
-ogromnym plusem będzie możliwość w miarę bezproblemowego rozłożenia telefonu na części pierwsze ( w moim one m7 jest to prawie awykonalne bez uszkodzenia obudowy :/)
-plusem będzie również przyzoity aparat, chociaż nie jest to jakiś wymóg
Stawiałem na zeszłoroczne flagowce ale wybór jest trochę ograniczony. 🙁Z początku planowałem LG G4, jednak po zapoznaniu się z problemem bootloopa spasowałem. Do G5 niestety troche brakuje. Nowych Samsungów obawiam się ze względu na szklaną obudowę. Nie chcę pożegnania z telefonem po jednym pechowym upadku. Telefon będzie noszony w etui ale szkło z przodu i z tyłu i tak mnie nie przekonuje. W związku z powyższym, mógłby ktoś z was polecić jakąś ciekawą alternatywę? 😉