Witam
Poszukuje następcy mojej XperiiZ1którą kupiłem niedługo po premierze teraz ma już ponad 3 lata i zaczyna mi nieodpowiadać a też bateria w niej pada.
Szukam telefonu który będzie miał:
-nfc
-snapdragona lepszego niż ta 800 zZ1
-aparat robiący podobne a nawet lepsze zdjęcia odZ1która miała niby 20,7mpx ale nie wiele to dawało w ciemnych zjęciach i zwykłych w automacie
-LTE
-może być chińczyk nie wykluczam telefonów z chin nawet jestem pod wrażeniem firm typu Xiaomi czy Meizu a także Huawei
-telefon ma być szybki i działać płynnie
-GPS ma działać szybko korzystam codziennie z Yanosika i 3-4 razy w miesiącu z automapy
-oczekuje wyższej jakości rozmów niż wZ1
-dobry zasięg byłby mile widziany wZ1róznie z nim było
-dzwięk na słuchawkach byłby super bo wZ1bez modyfikacji był słaby
:)
------jeśli nie będzie możliwości rozszerzenia portem micro sd pamięci to co najmniej liczę na 64GB + aktualnie mam 16GB wewnątrz + Kartę 32GB i zajmuję już 95% ze względu na to że non stop muszę archiwizować zdjęcia a to też trochę mija się z celem. Miło jakby było dostępne OTG w tym telefonie
Cena wiadomo im niższa tym lepsza ale nie chcę przekraczać 1800zł
Samsungą mówię nie ze względu na złe doświadczenia i nie lubię tam wyświetlacza. Więc nie wiem czy jest sens przekonywania mnie do niego ale jak ktoś potrafi i ma dobre powody to słucham. Reszta już producentów jest ok
Żeby cena była niższa to pomyślałem o producentach taki jak Xiaomi, Oppo, Meizu czy też Huawei ,albo One Plus ale nie wiem czy się w to pchać. Biorę pod uwagę mozliwość poczekania na prezentacje nowych fonów w tym roku jeszcze w ewentualności.
ZaCBI