Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post, na telefonach specjalnie się nie znam więc proszę łopatologicznie🙂
Mój telefon to LG x-power (K220), jakiś czas temu zbiłem w nim wyświetlacz, zdarza się. Jednak po wymianie wyświetlacza problemy się nie skończyły... Kiedy dostałem telefon do ręki wyskoczyłapropozycja aktualizacji androida do wersji 6.0.1, co uczyniłem bez większego zastanowienia (nie wiem jaką wersję miałem wcześniej). Od tej chwilidotyk nie działa właściwie. Czasami ekran w ogóle nie reaguje, czasami nie działa tylko dany obszar ekranu a czasami naciska się w przypadkowym miejscu, Po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu wszystko wraca do normy i znowu możnaprzez kilka minut normalnie korzystać z urządzenia. Stąd podejrzenie padło na androida, a nie na wadliwy ekran (choć oczywiście mogę się mylić).
Moje pytanie brzmi: czy jestem w stanie samemu coś z tym zrobić czy powinienem znowu przygotować się na wydatki?
Podejrzewam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wgranie nowego androida. Skąd i jaką wersję pobrać i czy zna ktoś sprawdzoną metodę instalacji?