Niestety jak dotąd bez powodzenia.
Zainstalowałem w Note2 ECLIPSE _AC_V9 (4.4.4), żeby od podstaw skonfigurować WiFi. OK, połączenie hasłowane z domową WiFi bez problemów. Następnie skopiowałem do lapka [root] data/misc/wifi/...
Potem zainstalowałem w Note2 rom "przeniesiony" ECLIPSE _AC_V9 (4.4.4) z pełnymi ustawieniami (i apkami). Następnie skopiowałem do lapka [root] data/misc/wifi/... .
W [root] data/misc/wifi/... plików nie wiele a zawartość ich jest mała. Zatem można im się przyjrzeć. Ale wniosków praktycznie żadnych.
W tych plikach nie ma MAC'ów - pewnie one są czytane skądinąd. Nie widziałem też różnic w zawartości plików tekstowych. Binarny jest zdaje się 1 ale podmiana też nie pomaga.
Bez względu na to, czy podrzucałem Notkowi cały [root] data/misc/wifi/... czy pojedyńcze pliki z tego folderu (z dobrze działającym połączeniem WiFi) niestety nadal nie ma połączenia (czyli "Zapisano. Zabezpieczone WPA2" i nic).
OK, dam sobie spokój - rom trzeba stawiać od podstaw, potem ewentualnie dorzucać apki za pomocą TB.
Ale jeszcze chętnie spróbowałbym powalczyć z zapisem/przywracaniem ustawień WiFi w TB. Jaką ustawić filtrację w TB żeby znaleźć ustawienia WiFi ?