Witam Serdecznie. Zarejestrowałem się na tym forum aby uzyskać odpowiedź na moje nurtujące pytania od osób doświadczonych w obsłudze telefonów. Posiadam Huawei Y5 ii, od niedawna telefon się zacinał a więc postanowiłem zrobić "hard reset", nie usunąłem wczesniej z telefonu konta google. Zrobiłem wszystko tak jak powinno być, telefon ponownie uruchomiłem wybrałem język, wi-fi itd... ale zatrzymałem się na informacji "Zweryfikuj konto" ... " Urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować zaloguj się na konto Google, które było wczesniej synchronizowane na tym urządzeniu." I włąsnie tak robię, wpisuje konto które było jako pierwsze na tym urzadzeniu rejestrowane i wykakuje komunikat "Zaloguj się używając jednego z kont własciciela tego urzadzenia". Bardzo prosze o pomoc, szukałem poradników, i wszedłem w ustawienia w tym telefonie, zrobilem przywrócenie ust. fabrycznych, ale nadal nie pomogło. Czy jest jakies inne wyjście niż oddanie go do serwisu. Próbowałem z tego poradnika: http://www.hardreset.info/devices/huawei/huawei-y5/faq/bypass-google-protection/
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.