Marcin Można prosić o jakiegoś tutka albo toolkita? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
czarls76 Odblokowanie bootloadera można zrealizować poprzez jedną z apek z play store (szukaj Bootloader Huawei Unlock)
Marcin A co z kodem do odblokowania? Mate9 też go wymaga?Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
lippo czy roota już ktoś robił ? sprawdzoną metodą niedługo odbieram 2 szt mate 9, i root musi być 🙂od kilku lat każdy telefon jaki jest w rodzinie ma, i zawsze jest ok 🙂
mobopx @lippo tutaj: https://forum.xda-developers.com/mate-9/development/recovery-unofficial-twrp-huawei-mate-9-t3515617 ale czy sprawdzone, to musisz już sam doczytać 🙂 Na naszym forum nie ma jeszcze przetłumaczonego tutoriala.
lippo niestety chyba u Nas nie ma kogoś , kto by sprawdził i dał znaka. pierwszy raz od ok 5 lat i 8 telefonów w domu, wczoraj 2 szt Mate 9, poszły bez roota, serce mnie boli i masakra bo adaway reklam nie blokuje , https://forum.android.com.pl/topic/89304-lbe-security-master/ nie działa, itd 🙁
Marcin A to LBE to jakieś aktualne jest? Widzę, że na xda nie aktualizująWysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
lippo ja tu zawsze szukam, Slupek robi świetną robotę dotychczas na wszystkich telefonach z root-em mi działało jakie ma rodzina, htc one, s3,s5,s6, sonyz3+ , kiano, huawei 5x https://forum.android.com.pl/topic/?page=109&do=embed--lbe-security-maste/
zacharo właśnie też jak jest z gwarancją bo już głupi jestem jedni mówią że po odblokowaniu bootloadera tracimy gwarancję a inni że jak używamy kodu wysłanego przez Huaweia to nie tracimy gwarancji .W sklepie oczywiście nie wiedzą.
Yanos Czy poprzez kod ze strony Huawei czy z innego programu odblokowany bootloader to oficjalnie brak gwarancji. Pytanie czy jest sposób żeby później go zablokować na status LOCKED a nie RELOCKED. Tak mozna było zrobić w P9.Tapnięte z S7E.
mobopx @zacharo jak będą chcieli, to i tak sprawdzą, niezależnie skąd weźmiesz kod 😃 z tego co wiem, to huawei naprawia wszystko jak leci - bez względu na status BL. To nie szajs, że jak flaga nabita, to nawet do ręki nie biorą. Czy ktoś już odblokował BL w tym modelu?
Yanos Zgadza się. Z praktyki widać że naprawiają wszystko nawet z odblokowanym bootloaderem dlatego napisałem że gwarancję oficjalnie tracisz ale póki co serwisowi to nie przeszkadza. Gorzej jak im się zmieni podejście [emoji6]Tapnięte z S7E.
zacharo No to może ktoś napisze czy już odblokował bootloader w mate 9 pro i czym to zrobił ? dodana zawartość Dostałem kod do odblokowania bootloadera i zainstalowałemMinimal ADB and Fastboot . Niestety Minimal ADB and Fastboot nie widzi telefonu mimo tego że strowniki są zainstalowane , mam win. 10 może to jest przyczyną . Czy komuś sie udało odblokować bootloader na win.10. ????
Marek_Zacharewicz Mam problem odblokowalem bootloader i skasowaly mi się wszystkie aplikacje google również sklep Play . Mógł by mi ktos podeslac pakiet google do huawei Mate 9 proWysłane z mojego SM-N920F przy użyciu Tapatalka