Niestety nie działa, miałem windows7 i nigdy system go nie wykrywał jako pamięć przenośną w "Mój Komputer", teraz korzystam z Windows10 i też go nie rozpoznaje jako nośnika, piknie w systemie, że wykryto nowe urządzenie, w menagerze urzadzen jest wykryty jako nexus, nie ma zadnych wykrzyknikow mimo to nie jest widoczny jako nosnik danych... Nie wiem czemu mam samsungi dwa i bez problemu zawsze byly widoczne w komputerze tylko ten nexus cos nie bardzo 🙁 Probowałem pod windows xp na starym komputerze, tam został wykryty ale nie chciały się doinstalować sterowniki MTL oraz sterowniki Nexus4 (o te dwa byłem poproszony przy podpięciu urządzenia).
Męczyłem się kilka godzin, a po napisaniu posta udało mi się z tym uporać w chwile 😃 nie wiem jak to jest - a na prawdę próbowałem to zrobić zanim napisałem wątek, ale trudno jest już i może posłuży innym na przyszłość.
Instalujemy Nexus Root Toolkit > uruchamiamy go i wchodzimy w opcję: "Advanced Utilities: Launch" > szukamy zakładki: "Push/Pull Files" > uruchamiamy telefon w trybie Recovery > zanim skorzystamy z opcji "Push/Pull Files" sprawdzamy czy w Recovery TWRP w zakładce "Mount/Zamontuj" mamy wyłączone MTP (z włączonym mi nie działało) > Klikamy "Push/Pull Files" > "Pull Files/Folder" > i wprowadzamy lokalizację: /sdcard/ > Klikamy ok i wybieramy pliki które chcemy zgrać > Program zrobi resztę roboty za nas > Gotowe!
Nexus Root Toolkit to wspaniały program nie raz ratował mi tyłek na prawde ogromne możliwości dla użytkowników Nexusa 🙂
dodana zawartość
Mam jeszcze jedno pytanie, wgrałem przed chwilą ROM Chroma: chroma_mako-2016-08-02.zip
i po instalacji i restarcie nadal włącza się TWRP zamiast rom, co może być nie tak?
Edit: Przed chwilą próbowałem wgrać jeszcze 3 inne romy i z każdym po instalacji i restarcie telefon zamiast uruchomić rom uruchamia recovery TWRP - co może być tego przyczyną?
Edit2: Znów z pomocą przyszedł Nexus Root Toolkit, skorzystałem z opcji Flash Stock + Unroot, a później powtórzyłem operacje wgrania nowego romu - jest już OK
Pozdrawiam 🙂