Witajcie, tak więc mój Nexus wróciłjakiś czas temu z serwisu, chciałem go zrootować ale to było nie możliwe, w bootloaderze było napisane enabled no-rpmb. Poszukałem więc w internecie chwile by sprawdzić czy można zrootować pomimo tego komunikatu, trafiłem na ten wątek:
https://www.reddit.com/r/nexus5x/comments/5hj0r0/bootloop_after_lg_replaced_mainboard_bootloader/
I zacząłem działać, wszystko było ok, do momentu aż postanowiłem wgrać najnowsze super su przez TWRP, wyczyściłem cache, i gdy zrebootowalem telefon to wpadł w bootloop. Powtórzyłem więc czynność z wątku powyżej, lecz bez skutku, w TWRP było napisane no OS installed, mimo tego że przed sekundą go sflashowałem.Postanowiłem więc wgrać najnowszyfull stock 7.1.1 bez żadnych modyfikacji boot.img czy czegoś. Pierwszy problem, nie mogłem sflashować praktycznie niczego, w fastboot wyskakiwał komunikat że bootloader zablokowany, więc go odblokowałem i zacząłem flashować wszystko od nowa, na koniec wpisałem fastboot oem lock, telefon się zrestartował widniał przez chwile napis Google po czym ekran z napisem "erasing", telefon się zrestartował i koniec, po włączeniu widnieje tylko napis 'Google' (mogę wejść w bootloader). Próbowałem wymazać przez fastboot: boot, cache, recovery, system, userdata po czym flashować wszystko ponownie, lecz bez skutku, dalej po rebootcie widnieje napis "erasing' po czym napis "Google".
Jest jakiś ratunek dla mojego Nexusa? 🙁
Z góry dziękuje.