Witam dołącze się do tematu
@xoxscjaką masz wersję miui jeśli starą to radzę zaktualizować nowsza wersja modemu jest nowsza i powinno chociaż trochę pomóc
W redbullmobile jak masz LTE to tylko z nadajnika Play wiec zawsze pokaże brak romingu
Ja także mam problem z prawie tym samym tel redmi note 3 pro special edition na global stable praktycznie się rozmawiać nie dało (tylko na 2g lub 3g ale czasem też przerywało)przerywało a podczas korzystania z 4g to rozmowy nie dochodziły.Teraz jest poprawa global dev 7.1.5 bo podczas 4g rozmowy dochodzą ale dalej raz na jakiś czas przerywa rozmowę.po rozmowie z rbm wiem że roming działa i sprawdzaniu na innym tel SIM więc wina leży po stronie telefonu.Dodam jeszcze że na telefonie nie sprawdzi w jaką sieć się wybije roming w żaden sposób(aide64.itd) bo choć się przełaczy to nie pokaże na rbm .PO ręcznym wybraniu tak czy siak wybije się pochwili na Play(po jakości połączenia wnioskuje).
Na karcie Play(jakąś formuła) wszystko działa ok rozmowy Internet,roming.itd a na Redbullmobile telefon wariuje prostu jak włożę 2 karty rbm to parodia bo w obu jednakowo skaczę zasięg co chwilę z 1 do 4 kresek) przy wybraniu dla jednej plusa a drugiej play.Na jednej karcie nie skaczę ale jak pisze różnie to bywa rozmowami.
Jedynym słowem tel uparł się i nie chce prawidłowo działać na rbm nie mam już pomysłów bo skałem z stable na dev.