Spartan500 Witam 🙂jak w temacie, jak się tego komunikatu pozbyć ? Wystarczy potwierdzić ok i znika, ale wystarczy za jakiś czas znów wejść w zdjęcia w galerii i znów komunikat.
cholek3 Spróbuj:Ustawienia > Aplikacje (trzy kropki w prawym górnym rogu) > Aplikacje systemowe i znajdź... i wyczyść im dane i cache.
Spartan500 @cholek3 No nic, zobaczę czy to coś pomoże, ale wcześniej już czysciłem te dane i bez efektu. A tak wogóleczemusłuży ten proces ?
Spartan500 W jakim celu ? W pamięci telefonu jest katalog o nazwie .face (ukryty) i tam są wszystkie face (buzie 🙂) osób ze zdjęć czy tapet, które mam na karcie czy pamięci telefonu.
dest @Spartan500 rozpoznawanie twarzy, upiększanie twarzy... jak wejdziesz w galerię i zmienisz na sortowanie po kategorii to masz autoportret, osoby,tel zapisuje każdą twarz ze zdj aby mieć wszystko posegregowane
Spartan500 Jak dobrze zauważyłem to ten komunikat pojawia się gdy dodam nowe zdjęcia, czy to zrobione aparatem czy też ściągnięte z neta.
filpio U mnie w tej samej sytuacji pomogło formatowanie karty pamięci w telefonie. Tylko pamiętaj żeby przedtem zgrać z niej dane 😉