WARTO. Po 1 u mnie Moto odżyła po długim użytkowaniu stockowego systemu. System jest stabilny. Doczekał się już kilku kompilacji i wielu poprawek. Nie mam problemów ze zwiechami i kraszami. Bateria ok - sam nie wnikam czy działakrócej czy dłużej - ja dzwonię i sms'uję. Aktualizować możesz poprzez TWRP lub Ustawianie/Info. o tel./Aktualizacje LineageOS (jeszcze nie używałem).
Mnie bardzo przypadły do gusty pasek z belki górnej. Funkcje po naciśnięciu power (wyłącz, restartuj i tryb samolotowy), apka do muzyki, foto,recorder dźwięku oraz manager plików. Są proste i przejrzyste - super.
Ogólnie polecam. Za kilka dni dodam na ch***k pełen komplet plików do aktualizacji z poradnikami z YT (wersja ENG).
W razie pytań pisz.
Ja osobiście przy wyłączeniu bootloadera trafiłem na schodki, zmarnowałem godzinę a trzeba było tapnąć 1 opcję 🙂 życie.
Jeszcze 1 jak dla mnie: instalujeszTWRP co daje możliwość backupowanie systemów i i wgrywanie innych romów.
To mój2taki zabiegi jestem zadowolony.
W LineageOS brakuje mi tego co miał CM - Możliwości łatwego zmienianie bootloadera oraz Theam'sów.