MarcinMX Cześć Panowie 🙂 Otóż mam taki problem, moim zdaniem bateria trzyma o wiele za krótko... Naładowany na max, "szacowany pozostały czas używania" to tylko około 10h, gdzie u innych użytkowników sprawdzając screenshoty na 50-70% widywałem około 9-12 pozostałego czasu... Sam widzę że procenty lecą w dół w mgnieniu oka... Bardzo dużo zjada mi System Android (przy naładowaniu 86% jest to zużycie 34%). Macie jakieś pomysły? Dodam że wiele podpunktów z poradnika @destmam zrobione. Korzystam z aplikacji typu Messenger, FB, Instagram itd 🙂
SKORPION MarcinMX Korzystam z aplikacji typu Messenger, FB, Instagram itd 🙂 No to już sobie sam odpowiedziałeś 😉
dest MarcinMX Dodam że wiele podpunktów z poradnika wiele, to których nie robiłes ? Moze najwaznieszych 😉 w ostatnich dniach facebook ze swoimi wspaniałbymi aplikacjami oszalał, u mnie również, jak nic sie nie zmieni od następnego cyklu po ladowaniu to trzbea będzie szukać lekarstwa, uprawnień nie ma juz jakich zabrać, pomyślimy
SKORPION MarcinMX @SKORPION Mówisz aż tak przez te apki leci bateria?-.- A nie? Ja osobiście nie mam mawet konta na FB. Ale czytam tu posty na forum uważnie i słucham w realu ludzi jak narzekają 😉
MarcinMX @dest Nie dziabnąłem tylko tematu Trybu Doze 😉Właśnie zuważyłem że Messenger i Fb żrą strasznie... Hmm jakiś zamiennik dla tych apek?
dest MarcinMX @dest Nie dziabnąłem tylko tematu Trybu Doze odnosnie doze to sprawdz czy tel w nocy przechodzi, jesli tak to nie ma sensu ruszać tematu zamienniki są, pewnie zaraz ktoś cos podrzuci, nie raz polecano 😉cierpliwości
SKORPION MarcinMX Hmm jakiś zamiennik dla tych apek? Może sprawdź https://play.google.com/store/apps/details?id=hoahong.facebook.messenger&hl=pl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dmessenger+lite&pcampaignid=APPU_1_Vlx1WPK0AZzkwALi8YrADA
MarcinMX @SKORPION Właśnie w takich momentach też wolałbym nie mieć FB... Niestety moja praca mi na to nie pozwala, dlatego muszę tu być praktycznie non stop...-.-
dest @SKORPION natywna apka duzo lepiej współpracuje w przeglądaniu treści mysle nad wrzuceniem na testy https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite&hl=pl moze nawet od jutra, zobacze jeszcze czy sie nie uspokoi po ładowaniu tel... ewentualnie restarcie
MarcinMX @destSprawdzę, lecz przez około 8h, jak śpię to spada jakieś 3-4% więc jest to chyba normalne...@SKORPION Grupa "Cukierberga" tak się wycfaniła, że nawet z przeglądarki chce Cię przerzucić na Messengera, proponującmożliwość używania go bez konta na FB... Czyli nie możesz odpisać bo musisz zainstalować Messenger, a co do Aplikacji FB to prawdopodobnie tak zrobię 🙂
dest MarcinMX więc jest to chyba normalne... tak, około 3% jest oki MarcinMX Grupa "Cukierberga" tak się wycfaniła, ale nadal programistów mają cienkich jak polsilwer... masz zabrane uprawnienia dla fb ?
arokub MarcinMX Czyli nie możesz odpisać bo musisz zainstalować Messenger To zależy od przeglądarki, stockowa nie pozwala, w Operze nie ma problemu i ma w opcjach powiadomienia z FB (czy to dobrze działa to nie wiem, bo od razu wyłączyłem), choć ta ma nieraz problemy z prawidłowym wyświetlaniem treści.
MarcinMX @dest@SKORPION Co do wersji Lite też nad tym myślałem, wyglądają one o wiele prościej i mam nadzieję mniej energii będą zabierać, myślę że dziś to zainstaluje i zrobie jakiś teścik jutro. 🙂@dest Mam tylko Aparat i Pamięć bo coś tam się zdarza wrzucić
Kamil_Wawrzynek Ja też zauważyłem że od dwóch dni FB bardzo żre baterię. Ja przesiadłem się na: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.friendly&hl=pl I naprawde polecam obsługuje odrazu FB i Messengera waży jakieś 3 Mb i ma wiele Ciekawych funkcji np: logowanie odciskiem palca.
kondzi0 Ja nie wytrzymałem wczoraj. Bateria przez Facebooka spadła mi do 20 % w przeciągu pół dnia, a nic nie robiłem na telefonie. Odinstalowałem to ścierwo i pobrałem Swipe a do messengera Dise. Bateria już mi dziękuje. Przez noc zeszło 1%. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
SKORPION Naprawdę nie możecie bez tego FB żyć/funkcjonować? Uwierzcie że sie da. Nie musicie być online non stop i zbierać lajki lub podglądać innych 🙂 To tego skoro aplikacja jest źle napisana to szkodzi baterii jak piszecie więc zdrowy rozsądek powinien wziąść górę i wykazywać to lub znaleźć zamiennik jeśli już bardzo musicie mieć ten FB
kondzi0 Nie musimy ale to też mój jedyny kontakt do wielu osób, oraz to właśnie na Facebooku mam grupy z uczelni itp na których się dużo dzieje... 🙂Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
dest przed snem wczoraj wyczyscilemdane aplikacji, pologowałem sie, ustawiłem wszystko od nowa i jak narazie chyba spokojnie sie zachowuje w nocy ładnie wszedl w doze i zeszto 2-3%, jak nie oszaleje drugi raz wybaczam, jesli nie to bede testował zamienniki apek fb/mesengera