Dzieki wszystkim za wypowiedzi. Przy pomocy polaczenia obu metod opisanych na Wiki uzyskalem root'a, na aktualnym systemie. Nie chce mi sie instalowac wszystkiego od nowa, root'a mam, wiec cel osiagniety.
Jesli ktos jest ciekaw drogi:
Metoda z fastboot nie dzialala (zalatana dziura w SPL?), wiec wykonalem metode z FlashRec (co ciekawe dopiero za drugim przycisnieciem zrobil backup, wczesniej command error) czyli:
backup FlashRec'kiem
flash Recovery Amon RA
nand backup
dalej jak w pierwszej metodzie
adb shell mount /system
adb push su /system/bin/
adb shell chmod 4755 /system/bin/su
adb push Superuser.apk /system/app/
adb shell reboot
itd.
---------- Post dołączono o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------
Ok, po paru godzinkach zabawy wnioski:
1. DroidWall nie dziala na niemodowanych kernelach (przynajmniej tych z 1.5)
2. Villain czyli przedstawiciel 2.1 z nowym Sense: paskudny ikony na gornym pasku, stare Sense mi sie bardziej podoba, Launcher2 dziala bardzo ladnie, moze troche animowanie ikon na krawedziach kuleje 🙂 Co ciekawe, na nim DroidWall tez nie dzialal. Nowa galeria 3D dziala wolno, nie wiem czy kwestia sterownikow, czy ograniczen sprzetu i wg mnie jest zbednym bajerem
3. Na Modaco DroidWall dziala, a ze okazalo sie, iz chodzi na custom kernelu, to wrzucilem go na stockowe 1.5...nie chodzi. Wniosek: DroidWall, to straszne kulawy program, ale nie znalazlem zadnego zamiennika. Jesli problemu nie przeskocze, to pojde na Modaco i koniec.
---------- Post dołączono o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------
Android/Linux to potega. Wzialem Superuser.apk z MoDaCo, podmienilem w moim i dziala 😃
Swoja droga, to napisze do autora DroidWall'a, zeby w razie czego mogl informowac zainteresowanych