W związku ze zbliżającą się premierą Galaxy S8 padnie oczywiste pytania:
Czy planujesz wymianę Galaxy S7 na Galaxy S8?
Jeżeli tak to dlaczego?
Oto moja odpowiedź:
Tak, planuję wymianę S7 na S8.
Oto dlaczego:
1. Lepszy aparat foto - ten nasz 12MP sami wiecie jaki jest. 😉 Jest po prostu bardzo OK, ale OK to za mało.
2. Lepszy i szybszy SOC (procesor, GPU itp.) - będzie bardziej energooszczędny i pewnie z 20-30% szybszy od tego co jest w S7.
3. Więcej pamięci RAM - mówi się, że S8 może mieć nawet 8 GB RAM. RAM-u w Androidzie nigdy nie za mało, także...
4. Ekran Ultra HD -> kto widział taki ekranik ten przyzna mi racje, że to po prostu robi robotę...
5. Jak co roku - efekt nowego urządzenia. Zabawa i fun z tego płynący.
Wady S8:
Taka sama jak przed rokiem przepustowość pamięci, co oznacza, że może i GPU będzie szybsze o te 70-80%, ale to może być za mało dla ekranu UltraHD. Efekt może być taki sam jak w przypadku S4, którego SOC (CPU i GPU) ledwo dawały sobie radę z rozdzielczością FullHD, dopiero S5 pod względem wydajności był OK. Tak samo było z S6 i S7. I tak samo pewnie będzie z S8 i S9. Parzyste numery to takie jakby innowacje związane z ekranami (większa rozdzielczość), a nieparzyste numery Esek to taki jakby S w iPhone'ach. S8 prawdopodobnie będzie wielkości S7 Edge... 🙁 Tyle ode mnie. Zapraszam do komentowania tematu. 🙂