ive.heyah W dyskusji o cenie modelu a5'16: https://forum.android.com.pl/topic/304598-cena-wersji-2016-czy-warto-poczeka%C4%87-z-zakupem/ Kolega@dest wspomniał że zrobienie debranding'u bez naruszenia gwarancji to kwestia 10 minut. JAK??? Proszę o jakiekolwiek instrukcje lub wskazówki! 🙂 PS Jak sprawdzić czy obecny SOFT ma branding?
Brayyan @ive.heyah tą appką https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo&hl=pl zweryfikujesz, jaki region CSC masz na fonie, wersja XEO oznacza brak brandingu
ive.heyah Mam tak:Product name:SM2A510FZDAXEOFirmware's CSC Code:XEOActive CSC Code:XEOCSC Country:Poland, PLMobile Operator26002Kurczę, jak sie robi SCREENSHOT w tym telefonie???
Brayyan @ive.heyah screen s, klawisz blokady i menu jednocześnie klikasz, soft masz w wersji XEO, więc nie ma co debrandować 😛
S5Fan Brayyan @ive.heyah screen s, klawisz blokady i menu jednocześnie klikasz, Czytam i się zacząłem zastanawiać gdzie ja mam takie klawisze 😉 Chodzi o klawisze power i home
ive.heyah Ale dlaczego tam jest player TVN'u oraz dlaczego wyszczególniono operatora mobilnego w tym info? Poza tym BTW jak robi się ten debranding jeżeli już o tym mowa? Jejku a który jest to ten klawisz blokady??? wrrr
Brayyan @ive.heyah a kartę SIM jakiego operatora posiadasz w fonie, T-mobile, tak? stąd taka informacja klawisz blokady/zasilania
locarnop @ive.heyah TVN player oraz Facebook od listopadowej aktualizacji stały się aplikacjami wbudowanymi w system. Podobnie jak na telewizorach od Samsunga.
ive.heyah Spoiler Ale właśnie jeszcze jak na razie bawię się telefonem bez żadnego SIMa (czekam na przeniesienie numeru), jedyne podłączenie przez Wi-Fi. Aby na pewno zdebrandowany jest?
dest ive.heyah Aby na pewno zdebrandowany jest? To czysty soft xeo, nie ma potrzeby debrandu. Nie jest to zadne multi, normalne ze soft xeo posiada w sobie inne kody csc.
S5Fan mnie się wydaje że nie jest to czyste XEO a po prostu multi. Był ten temat już poruszany w innym wątku
ive.heyah Ale jak to sprawdzić, i jak zdebrandować?Poza tym, jeżeli operator to Orange a nie żadne T-Mobile!!!Aha, a może program wyczuwa skąd płynie sygnał Internetu z tego Wi-Fi, wtedy jednak sam router jest LTE w T-Mobile.
S5Fan chyba najprościej włożyć kartę operatora od którego masz telefon (bo rozumiem że taki jest przypadek)
maniek0928 dest To czysty soft xeo, nie ma potrzeby debrandu. Zgadza się soft jest XEO ale mógł być wcześniej debrandowany ponieważ nie jest wyświetlone Oryginalne CSC tylko wolne miejsce.
S5Fan Operatora po wi-fi na pewno nie wykrywa. Powinien podawać operatora karty która jest włożona do slotu
S5Fan ja mam dokładnie taki jak Ty. Nie wiem od czego to zależy. Może od koloru ? Chyba na pewno od koloru. My mamy czarny , a kolega (raczej koleżanka) - złoty 🙂
ive.heyah chyba najprościej włożyć kartę operatora od którego masz telefon (bo rozumiem że taki jest przypadek) Wyznam, że nie ogarnęłam jeszcze tego kluczyka do otwierania klapki od SIM i (chyba) ųSD, łatwo popsuć, może ktoś powie jak to robić? 🙂