Ja jestem ze swojego bardzo zadowolony póki co. Wszystko działa dobrze i płynnie, niektóre elementy (launcher, dialer) są modułowe dzięki czemu są aktualizowane tak jak inne apki, a nie tylko w ramach aktualizacji całego systemu. Bateria bardzo fajna. Osiągnąłem na niej już 8 godzin SOT oglądając youtube'a przez WiFi i 2 dni bez ładowania przy w miarę normalnym użytkowaniu (bez nawigacji, ale za to ze słuchaniem radia czy przeglądaniem neta na LTE/3G).
Aktualnie mam 34% baterii , 4:37 SOT przy godzinienawigacji, bluetooth podobnie, okresowa aktualizacja e-maili, 2 godzinki przeglądania neta, kilka krótkich rozmów i SMSów. Wg telefonu baterii starczy jeszcze na 13 godzin, a ładowanie ostatnie zakończyło się 1 dzień i 3 godziny temu Przy czym zaznaczę, że mam apkę Facebook'a i Messanger'a i nie są one "zblokowane" w żaden sposób (chociaż w Facebooku mam wyłączone powiadomienia). Do tego szybka ładowarka jest naprawdę szybka 😉
Po aktualizacji do Andka 7.0 nie ma już niektórych bug'ów czy przeszkadzajek które wymieniano w recenzjach (już się nie pokazuje mała literka N w każdym miejscu w którym coś się zmieniło , a niektórzy strasznie na to narzekali). Nie grzeje się nic, nie gubi zasięgu. Głośnik od grania jest wg mnie spoko, a na pewno lepszy i głośniejszy niż miałem w LG G2.
Jedyne co mnie irytuje to brud/kłaczki jakie się wciskają w szczelinę od głośnika rozmów (tego na górze). Przydałaby się maskownica na równi z ekranem, a nie w zagłębieniu 🙂