mobopx Czołem 🙂 Szukam sposobu na awaryjne wyłączenie telefonu. Do recovery nie mogę się dostać, do fastboota mogę, ale PC nie widzi telefonu - stąd nie mogę tego zrobić za pomocą komendy. Kombinacja klawiszy powoduje restart, a nie chcę wysyłać do serwisu włączonego telefonu 😛
Bartosz_Przespolewski a co na probe niewiem czy w tym przypadku pomorze wypiecia i wpiecia bateriiWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bartosz_Przespolewski klapke zciagasz i wypinasz z tego co wiem jeszcze nieyraci sie gwaranviWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka dodana zawartość ale odeslij lepiej imWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
kacpelucha @mobopx kiedyś robił to @kris68 A spróbuj podłączyć do ładowarki ( ładowarka wpięta do gniazdka) i kombinować ze skrótami power, vol+i vol - Mi to kiedyś pomogło.
mobopx @kacpelucha Już tak robiłem. Jakakolwiek kombinacja klawiszy powoduje restart, a nie wyłączenie. Mój fastboot wygląda tak: Spoiler
Bartosz_Przespolewski kernela wyaaliloWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka dodana zawartość oddaj na gwarancje bo niema komunikatu czy locked czy unlocked oni tego niebeda mieli czasu ustalacWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka dodana zawartość a to widziales? https://forum.android.com.pl/topic/263334-zalany-telefon-po-odpaleniu-komunikat-rescue-mode/ Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka dodana zawartość tak woogule jak to zrobilesWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
mobopx 10 minut temu, Bartosz Przespolewski napisał: tak woogule jak to zrobiles Padło podczas update. 10 minut temu, Bartosz Przespolewski napisał: oddaj na gwarancje Tak zrobię, nie mam ani czasu ani ochoty sam się w to bawić. 11 minut temu, Bartosz Przespolewski napisał: niema komunikatu czy locked czy unlocked oni tego niebeda mieli czasu ustalac Mają w bazie danych kto i kiedy pobierał od nich kod do BL. Jak będą chcieli to i tak sprawdzą 😛
Bartosz_Przespolewski ale po co maja sprawdzać,pewnie płytę głównąwymienią Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka dodana zawartość ale jeszcze spróbuj z innego komputera (a próbowałeś przez dload)? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Notatka Moderatora: Treść notatki: Kolego, zadbaj o pisownię w swoich postach, bo aż w oczy kuje... 😛
Kielbik_ Kolega ma rację. Będzie płyta wymieniona. No chyba że zalany:)Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
mobopx 12 minut temu, Bartosz Przespolewski napisał: ale jeszcze sprboj z innego komputera (a probowales przez dload)? nic nie robiłem, bo do tego potrzebne jest recovery albo fastboot - a u mnie nie działa ani jedno ani drugie Na innym PC nie sprawdzałem. 2 minuty temu, Kielbik_ napisał: Będzie płyta wymieniona. No chyba że zalany:) Suchy 😛 Czy wymienią - nie wiem. Kernel też można przecież wgrać. W serwisie mają narzędzia do tego - my nie mamy.
Bartosz_Przespolewski ale nie mi chodzi wez karte sd wgraj dload i 3 buttons methodWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kielbik_ W tym wypadku nie pomoże raczej takie updateWysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
mobopx 7 minut temu, Bartosz Przespolewski napisał: ale nie mi chodzi wez karte sd wgraj dload i 3 buttons method Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Nic nie da, bo update też idzie przez recovery - które się nie uruchamia.
Bartosz_Przespolewski updste idzie przez (e)recovery ten telefon ma 2Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
kacpelucha @Bartosz_Przespolewski nie pójdzie, Uwierz mi. Jak nie wgrasz po kablu to inaczej nie pójdzie.@mobopx pamietasz kiedyś miałem podobnie. Nic nie mogłem zrobić bo zablokowany bootlaoder był u mnie. To twój telefon ? wiesz coś na jego temat ?
mobopx @kacpelucha wszystko wiem 😛 po kablu nie idzie. PC nie widzi telefonu w trybie fastboot, więc nic nie wgram.
kris68 @mobopx a moze spróbuj zrobic tak jak ja - sciagnij tylna klapke odkręć 5 srubek - wypnij baterie na 10 minut - potem to wszystko poskrecaj - moze ruszy. Ja tez uwaliłem telefon ze zadne przyciski nie reagowaly - wszystkie kombinacje powodowaly restart - wypialem baterie , poczekalem wpialem i ruszył tak fastboot jak i recovery. Warto spróbować moze i Tobie sie uda - zanim wyslesz telefon do serwisu. Ja bylem pewien serwisu - bo komórka nie ładowała mimo podpiecia 10 godzin, zadne przyciski nie działały tylko powodowały restart a to wypięcie baterii pomoglo. Co szkodzi spróbowac - 15 minut pracy a sie przekonasz czy telefon ruszy czy nie. Co do kernela to nie wiem - mozę przy tym odpięciu baterii i to sie naprawi - nie zaszkodzi spróbowac.
bakul Oddaj do serwisu, miałem dokładnie te same objawy w swoim P9, telefon sie tylko restartował, nie można było go wyłączyć. Wymieniona płyta główna i wszystko w porządku.Tapnięte z mojego Huawei P9 EVA-L09
mobopx @Bartosz_Przespolewski @kacpelucha @Kielbik_@kris68 Sprawa zakończyła się pomyślnie dla mnie. Dostałem nowy telefon. Nawet nie podjęli próby naprawy, bo jak sprawdzałem status to po wzięciu tel. do naprawy do zakończenia minęła godzina 🙂 Dziękuję wszystkim za chęć pomocy :cheers: