bastek32 Witam. Rozmówca po drugiej stronie słyszy szumy, trzaski i echo (powtarza jego słowa) mam najnowszy rom XEO. samsung s5 g900f. Jak to naprawic?
dest @bastek32 włącz dyktafon i sprawdz jak nagrywa mikrofon, czy tez beda trzaski itp jesli tak jest on fizycznie uszkodzony, jesli nie to problem moze lezec po stronie operatora czy masz możliwość podmiany karty sim i sprawdzenia ?
dest @bastek32dobrze czyli karta sim raczej sprawna a sprawdzałeś inną karte sim w tel w którym masz trzaski ?
dest @bastek32 rozumiem, zgodnie z tym co masz w profilmu korzystasz z operatora tmobile ? Włóż kartę innego operatora do tel i zobacz czy będą trzaski echo itp. Jesli będzie to winny jest tel. Wtedy mozna zrobic pelny wipe, jesli nic sie nie zmieni to serwis. Mozliwe ze mikrofon jest fizycznie uszkodzony.
bastek32 ok podmieniam karty. zaraz dam znac dodana zawartość To samo :/ trzaski jakies itp ogolnie bardzo zła jakośc rozmowy. wina softu moze byc?
dest @bastek32 w takim razie winny telefon zacznij od pelnego wipe, mozna wgrac od nowa soft ale jesli uszkodzenie jest fizyczne a nie softowe to nic to nie da...
bastek32 a softa wgrac jedno plikowego ze strony samobile? czy 4 plikowego z samfirm? obedzie sie bez resetu tel? bo nie chce mi sie wszystkiego od nowa robic?
dest @bastek32 doczytaj w dziale romy/modyfikacje, w tych tematach nie chce źle doradzić zdaje sie w s5 mozna wgrac jednoplikowca pelny wipe kasuje wszystkie dane przywracajac tel do ustawień fabrycznych
bastek32 zauwazyłem ze jak przycisze rozmowe z max o dwa klikniecia przyciskiem vol to juz jest lepiej. ale czemu nagle sie tak zrobiło? zawsze miałem tel na max
bastek32 zauważyłem że jak zdejme klapke baterii to problem znika. na 100% dzieje się to z klapką. bez niej jest super
jt80 Ja miałem kiedyś podobną sytuację. Rozmowcy po drugiej stronie mówili że słychać echo i studnie. Wyczytałem na forum ze zasyfiaja się wloty mikrofonu. Przeczyscilem je miękkim drucikiem i po tym zabiegu telefon był jak nowy. Masz dwa mikrofony na dole i u góry. Membrany nie przebijesz bo jest osłonięte jakąś gumą. Może pomoże